
Håbet ligger i det liv, vi lever
KLUMME: Krig, krise og katastrofe kan nemt lamme os. Men det hjælper at sætte ord på fortvivlelsen og leve livet i det nære.

’Danskere taler stadig ned til grønlændere’
Kolonitænkningen præger stadig mange danskere, men grønlænderforeningen er et frirum for grønlandsk sprog, mad og kultur. Vi mødte foreningen Ujaloqs formand Katrine Eriksen.

Hospitaler har brug for religiøse specialister
Muslimske hospitalspatienters åndelige behov kan ikke tilgodeses fuldt ud af hospitalspræster. Der er brug for gejstlige med religiøs indsigt og kompetence til at møde, forstå og besvare spørgsmål fra alle varianter af minoritetsreligiøse patienter i Norden. Det var et af hovedpointerne i imam Naveed Baigs foredrag og ph.d.-forsvar på Oslo Universitet.

’Alle skulle prøve at hjælpe mennesker i nød’
70-årige Jørgen Jørgensen er på vej til Madagaskar som frivillig maskinchef på et hospitalsskib. Han opfordrer andre pensionister til at bruge deres krudt på at gøre en positiv forskel i verden.

Støt palæstinenserne for retfærdighedens skyld
LEDER: Hvorfor forsvare palæstinenserne, når der nu er så mange andre krige og konflikter i verden? Fordi Vesten støtter overgrebsmagten Israel og kun tøvende forholder sig til palæstinenseres ret til at bo og leve i deres eget land.

FN-rapportør: Uden international ret ender samfundet i lovløshed
Palæstinensernes frihedskamp handler om mere end palæstinensernes rettigheder. Det handler om international retsorden, sagde FN’s særlige rapportør om menneskerettigheder Francesca Albanese ved konference i København.

Historisk få danskerne på offentlig forsørgelse
Ikke siden 1977 har andelen af personer på offentlig forsørgelse i den erhvervsaktive alder været lavere, viser analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

Sprog og kultur skal spille ind i sager om grønlandske børn
En særlig enhed, der har indgående kendskab til grønlandsk sprog og kultur, skal bistå kommunerne i børnesager med familier med grønlandsk baggrund. “Det er mit håb, at løsningen vil give grønlændere i Danmark roen og trygheden tilbage,” udtaler social- og boligminister Sophie Hæstorp Andersen.

Palæstinensisk præst: Vi kræver lige rettigheder
Det afgørende er ikke om Israel-Palæstina bliver én eller to stater. Det afgørende er lighed mellem alle indbyggere uanset etnicitet og religion, siger Mitri Raheb.

Danskere ser stigende vold i Palæstina
Ifølge danske observatører i Israel/Palæstina er der stigende bosættervold og krænkelser af menneskerettigheder på Vestbredden.

Journalist: Efterlad ikke Gazas børn alene
Wejdan Abu Shammala medvirkede ved europæisk palæstinensisk konference og rapporterede direkte fra Gaza, hvor over 200 palæstinensiske journalister er dræbt af den israelske hær.

Historiker: Før zionismen levede jøder og palæstinensere sammen i fred
Ilan Pappé giver et vink med en vognstang til europæiske regeringer om at vedkende sig deres ansvar i fordrivelsen af palæstinenserne i 1948 og søge en løsning på Israel-Palæstina-konflikten, der ruller historien tilbage.

Mogens Lykketoft: Vi må bryde den massive mediebarriere om Gaza
Mange i Vesten forstår ikke baggrunden for og karakteren af den enorme tragedie, der er i gang i Gaza, sagde tidligere udenrigsminister på europæisk konference om palæstinensisk frihed og rettigheder.

Hvordan kan kristne og muslimer samarbejde om at vise omsorg?
Diakoni-kursus på Rigshospitalet uddyber, hvad diakoni betyder i kristen og muslimsk sammenhæng. Begynder 22. januar.

Ahmad leder efter forsvundne familiemedlemmer på makabre billeder
Traumatiske oplevelser er hverdag for danske syrere i efterdønningerne af Bashar al-Assads fald. De har brug for tryghed, ikke uvished om deres fremtid, siger psykolog.

Vi insisterer på medmenneskelighed – også i 2025
Sameksistens forudsætter, at man over hovedet eksisterer. Derfor protesterer netmagasinet af samme navn mod Israels krig i Gaza, skriver redaktør Svend Løbner i årets første leder.

Nytår: Håbet er stærkere end frygten
Midt i det ukendte gemmer sig muligheder for vækst, for glæde, og for nærvær med hinanden - men også med Gud, sagde sognepræst Heike von Münchow i sin nytårsprædiken i Lundeborg Kirke.

Palæstinensisk teolog advarer mod at blande religion og nationalisme
Mitri Raheb byder jøder velkommen til at bo side om side med palæstinenserne i et land, hvor begge parter vel at mærke har samme rettigheder. Men protesterer kraftigt mod jødisk ”bosætterkolonialisme” gennem staten Israels besættelse af palæstinensiske landområder.

Hvor går man hen med sin fortvivlelse?
Unge mistrives, fordi de ikke kan leve op til tidens høje idealer. Men religion kan give rammer. Og kristendommen tilgivelse. Vi var med til et foredrag med teolog og ph.d. Christian Hjortkjær.

Far gik i to dage for at redde sin datter
Hospitalet i Mandritsara i det nordlige Madagaskar behandler 20.000 patienter om året. Det humanitære flyselskab MAF er hospitalets livline som eneste realistiske transportmulighed.