top of page

Åbent brev til ’børnenes statsminister’

En læser opfordrer statsminister Mette Frederiksen til at tage hensyn til familiers og børns fremtid, der nu må leve adskilt med truslen om at vende tilbage til Syrien.


Foto: Pixabay

Af Tove Elisabeth Dyhr Sjønov


Kære Børnenes Statsminister!

Jeg er i vores bekendtskabskreds, hvor vi har hjulpet flere kurdiske familier med at akklimatisere sig til vores samfund, blevet opmærksom på problemer i forhold til at sende kurdiske familier tilbage til Syrien.

Dette vil jeg gerne have jeres hjælp til at løse.

Familierne lever i voldsomt usikre forhold grundet uvished om fremtiden, hvilket er med til at forstærke deres krigsskader på sind og legeme.

For det første har de måske ikke noget sted, de kan tage hen i Syrien. Kurdere kan også regnes for statsløse i Syrien, de kan være ilde set og derfor jaget vildt på mange måder.

Mange er kristne, eller på vej til at blive det, hvilket også er farligt.

De politisk interesserede og politisk aktive kurdere, kan være i fare, hvis de gerne vil have et Kurdistan eller blot indflydelse.

Sidst men ikke mindst er der børnene. De er vokset op i Danmark, nogle er endda født her. De kan tale kurdisk derhjemme og lærer dansk, går i skole og uddanner sig senere.

Flyttes de til Syrien, er de på den, da de ikke taler arabisk, hvilket skolesystemet og uddannelsessystemet er baseret på i Syrien.

De oplever også Danmark som deres sted og land efterhånden.

Også en far, der er sendt tilbage til Grækenland, hvor han godt nok var registreret først, men så prøvede at komme til Danmark til sin kone med tre mindre børn, er i problemer.

Han kan ikke familiesammenføres her med sin kone og børn, der er integrerede gennem flere år, og hun har en meget sparsom økonomi, da hun er registreret som gift, selvom manden ikke er her.

Kan det være rigtigt, at familien skal sendes til Grækenland og begynde forfra igen?

Jeg håber, at jeg snarest må høre fra dig, at du med dit hjerte for børn, familier og vore danske værdier, vil tage dette op og allerhelst give familierne permanent opholdstilladelse.

Comments


bottom of page