top of page

1 million er flygtet fra Ukraine på en uge

Den international solidaritet har været hjertevarmende. Men intet kan erstatte våbenhvile og dialog, udtaler Filippo Grandi fra FN.På kun syv dage er en million mennesker flygtet fra Ukraine, rykket op med rode af denne meningsløse krig, skriver FN's højkommissær for flygtninge Filippo Grandi.

- Jeg har arbejdet i nødsituationer for flygtninge i næsten 40 år, og sjældent har jeg set en så hurtig udvandring som denne. Time for time, minut for minut, flygter flere mennesker fra voldens skræmmende virkelighed. Utallige er blevet fordrevet inde i landet.

Medmindre der er en øjeblikkelig ende på konflikten, vil flere millioner sandsynligvis blive tvunget til at flygte fra Ukraine, siger han.

Inde i Ukraine arbejder FN og andet humanitære organisationer skræmmende forhold.

- Vores personale bliver, selv med stor risiko, fordi vi ved, at behovene i landet er enorme, siger Filippo Grandi og fortsætter.

- På trods af det ekstraordinære tempo og de ekstraordinære udfordringer, har reaktionen fra regeringer og lokalsamfund på at modtage denne ene million flygtninge været bemærkelsesværdig.

- Den international solidaritet har været hjertevarmende. Men intet – intet – kan erstatte behovet for, at våbnene skal dæmpes; for at dialog og diplomati kan lykkes. Fred er den eneste måde at stoppe denne tragedie, slutter FN's højkommissær for flygtninge Filippo Grandi.

Yorumlar


bottom of page