top of page

11.000 skal ud af såkaldte ’ghettoer’, men hvor skal de bo?

Den tidligere regerings såkaldte ”ghettopakke” betyder ifølge Mandag Morgen, at op mod 11.000 mennesker skal forlade deres bolig.

Hvor de skal så skal bo står hen i det uvisse. Men ved tirsdagens spørgetime i Folketinget, sagde statsminister Mette Frederiksen (S), at det er kommunernes ansvar at genhuse beboerne.

Pernille Skipper (EN) havde stillet spørgsmålet og var slet ikke tilfreds med statsministerens svar:

– Det svarer til, at hele Hobro eller Struer blev bedt om at flytte. Og mange af de mennesker aner ikke, hvor de skal flytte hen. De mister deres naboer og deres netværk og hele deres dagligdag, sagde hun ifølge Altinget.dk.

– Det er mennesker, som ikke har særlig mange penge, og som ikke bare lige kan få sig et realkreditlån og flytte til Strandvejen. Og der bliver ikke tilført tilsvarende almene boliger til samme lave pris. De, der bliver opført, vil være markant dyrere, lød det fra Pernille Skipper.

Indvendingerne bed dog ikke på statsministeren som kalder den såkaldte ”ghettopakke” en god løsning.

– Det er en god aftale, hvor vi endelig tager fat i noget, vi længe har vidst er et problem, nemlig at for mange mennesker med for mange problemer har en tendens til at bo sammen i de samme boligområder, sagde hun.

Til sidst indrømmede hun, at aftalen mellem den tidligere VLAK-regering og Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet og SF også handler om flygtninge og indvandrere:

– Det handler også om etnicitet. For jeg vil gerne have et Danmark, hvor vi bor sammen. Jeg vil ikke have områder, hvor der kun bor folk med minoritetsbaggrund.

Comments


bottom of page