top of page

Alliance skal øge unges kendskab til menneskerettighederne

Opdateret: 14. dec. 2020

Halvdelen af danske unge kan ikke nævne en eneste menneskerettighed. Det vil organisationer nu gøre noget ved.


Institut for Menneskerettigheder har allieret sig med en række civilsamfundsorganisationer for at fremme især unges viden om basale menneskerettigheder.

En undersøgelse fra Unicef og Institut for Menneskerettigheder fra 2019 viser, at knap halvdelen af danske unge ikke kan nævne en eneste menneskerettighed.

Samtidig viser en anden undersøgelse fra Amnesty fra 2018, at langt over halvdelen af de 18-29-årige i Danmark mener, at menneskerettighederne ikke under nogen omstændigheder må brydes.

Men faktum er, at langt fra alle unge i Danmark er med, og deres viden om menneskerettighederne er for begrænset.

Det mener seks af Danmarks markante ungdoms- og menneskerettighedsinstitutioner og foreninger, som er gået sammen i en alliance. Visionen er at skabe en bevægelse i retning af et samfund, hvor alle er frie og lige. Alliancen vil således sammen med unge og blandt andet civilsamfund inspirere, uddanne, mobilisere og igangsætte initiativer, der gør menneskerettighederne relevante og nærværende i unges hverdag, skriver Menneskeret.dk.

Alliancen tæller indtil videre Roskilde Festival, Amnesty International Danmark, Institut for Menneskerettigheder, Dansk Ungdoms Fællesråd, Ungdomsbureauet og Mino Danmark og er stadig i udvikling. Ambitionen er at alliere sig med flere organisationer, og gennem kunst, kreativitet, uddannelse og foreningsliv at engagere en bred skare af unge og iværksætte langsigtede indsatser.

”Alliancens fokus er på unge, fordi det er dem, der skal skabe fremtidens frie og lige samfund. Både i de fællesskaber og venskaber, de etablerer og deltager i. Men også på politisk niveau, så vores demokrati og samfundsinstitutioner udvikler sig i takt med nye udfordringer og vedbliver at understøtte og respektere grundlæggende rettigheder,” siger Louise Holck, konstitueret direktør for Institut for Menneskerettigheder.

Comments


bottom of page