top of page

Amerikanske kristne fordømmer ’kristen nationalisme’

En gruppe kristne ledere fordømmer i et nyt dokument den kristne nationalisme i USA. De kalder sammenblanding af tro og højreorienteret politik for “en vedvarende trussel mod vores trossamfund og vores demokrati.”

Dokumentet er underskrevet af over 6.000 kristne ledere fra flere end 30 forskellige kirkeretninger i 50 amerikanske stater. “Kristne mod kristen nationalisme” hedder dokumentet, der opfordrer troende amerikanere til at modarbejde enhver tendens til at sammenblande religion og statslige myndigheder, alliancer, som de siger forvrænger den kristne tro.

Fordrejer den kristne tro

Selvom erklæringen ikke nævner Donald Trump ved navn, er præsidenten og mange af hans evangelikale tilhængere blevet kritiseret af liberale kristne for at fremme kristen nationalisme i løbet af hans første præsidentperiode, skriver Religion News Service.

”Den kristne nationalisme søger at sammenflette kristne og amerikanske identiteter og fordreje både den kristne tro og Amerikas forfatningsmæssige demokrati,” lyder erklæringen. ”Den kristne nationalisme kræver, at kristendommen er privilegeret af staten og indebærer, at man skal være kristen for at være en god amerikaner. Det bliver ofte et dække for hvidt overherredømme og undertrykkelse af andre racer.”

Ser ned på andre religioner

Dokumentet antyder også, at kristen nationalisme behandler andre religioner som “andenklasses”.

”Som kristne skal vi tale med én stemme og fordømme den kristne nationalisme som en forvrængning af Jesu evangelium og en trussel mod det amerikanske demokrati,” hedder det i dokumentet, der blev til på initiativ af Baptist Joint Committee for Religious Liberty, en gruppe dedikeret til at “beskytte religionsfriheden for alle og forsvare adskillelsen af ​​kirke og stat.”

”Vi afviser denne ødelæggende politiske ideologi og inviterer vores kristne brødre og søstre til at slutte sig til os i at modsætte sig denne trussel mod vores tro og vores nation,” skriver de kristne ledere.

Commentaires


bottom of page