top of page

Anthony er kosmopolit med flair for økonomi

Fransk-britiske Anthony Bates er netop ansat som seniorcontroller i Mission Øst.


Foto: Svend Løbner


SPONSORERET: Anthony Bates er født og opvokset i den franske kosmopolitiske storby Marseille. Hans mor er fransk og hans far britisk.

Og dog. Hans mor har flygtningebaggrund, idet hendes bedsteforældre flygtede fra det spanske diktatur under Franco. Og hans far har rødder i Tyskland, fordi hans bedstefar flygtede til England kort tid inden Første Verdenskrig brød løs.


Erfaring fra FN

Det er således ikke mærkeligt, at 45-årige Anthony Bates føler sig som kosmopolit. Af samme grund lå det lige til højrebenet at engagere sig internationalt – først på Den Franske Ambassade, senere i FN-organisationerne UNHCR og UNICEF, og nu i den danske hjælpeorganisation Mission Øst, hvor han netop er ansat som seniorcontroller.

Anthony Bates er uddannet cand.merc. i Business Performance og Management fra Aarhus Universitet. Hans flair for økonomistyring udfoldede han derefter i bl.a. Grundfos og Bestseller inden han fik job på ambassaden og i FN.


Skolet i tolerance

Ud over de flerkulturelle familieforhold fik han i opvæksten smag for internationalt engagement på den katolske grundskole i Marseille. Her gik han i klasse med både kristne, jøder, muslimer og kammerater med andre baggrunde i byen, der i den grad er præget af mange lande og kulturer.

Dernæst blev eleverne jævnligt engageret i sociale arrangementer, hvor overskuddet gik til humanitært hjælpearbejde rundt omkring i verden.


Kort vej fra giver til modtager

Og den indstilling – at give af sig selv og sit overskud til andre – har præget Anthonys liv lige siden og er også grunden til, at han har søgt ind i Mission Øst:

- På skolen lærte vi, at der skal være kort vej fra tanke til handling. Det kan jeg også li ved Mission Øst. Vi gør en forskel og følger nøje pengenes vej fra giver til modtager og konkrete resultater, siger han.

Anthony Bates kom til Danmark for 15 år siden. Han er bor sammen med Tina på Østerbro, og parret har sammen en datter.


Artiklen er sponsoreret af Mission Øst.

Comments


bottom of page