top of page

Antimuslimske holdninger er et ‘wakeupcall’

Over hver fjerde dansker – 28 procent – erklærer sig enten helt enige eller delvist i synspunktet om, at muslimske indvandrere bør sendes ud af landet.

Det fremgår af en undersøgelse af vælgernes holdninger i forbindelse med folketingsvalget, som professor Jørgen Goul Andersen fra Aalborg Universitet har foretaget i samarbejde med Mandag Morgen. Over 5.900 personer har deltaget i undersøgelsen.

Under halvdelen af danskerne – blot 45 procent – er uenige i holdningen om, at muslimer bør sendes ud af landet, skriver Mandag Morgen

Tallene ryster Jørgen Goul Andersen:

– Det er mildest talt temmelig skræmmende, uanset hvordan man tolker det. Udsmidning af muslimer strider jo mod religionsfriheden i Grundloven, siger han og kalder det ”utilstedeligt” og ”et forfald i demokratiske værdier”.

Han mener, udviklingen skyldes den politiske elite, som har ”sat en lavine i gang, som kan være svær at stoppe.”

Nyheden om det høje antal muslimfjendtlige danskere har rystet danske muslimer, ngo’er og meningsdannere, som har reageret med afsky på sociale medier.

Mandag Morgens chefredaktør Lisbeth Knudsen mener imidlertid, danskerne i stedet bør besinde sig på de danske, kristne værdier:

– Kald det chokerende eller ej, at 28 procent af den danske befolkning ifølge en ny analyse vil sende muslimerne ud af landet. Man kan også kalde det et wakeupcall til os om at værdsætte og tro på vores egen kultur, religion og samfundsmodel, skriver hun i en kommentar.

Comments


bottom of page