top of page

Børn har det svært om morgenen

En undersøgelse på BørneTelefonen.dk viser, at mange børn har det svært om morgenen. Faktisk svarer over halvdelen i undersøgelsen, at de sjældent eller aldrig har lyst til at stå op om morgenen.

Det skriver Børns Vilkår, der derfor udvider BørneTelefonens åbningstid. Tusindvis børn kom ikke igennem sidste år, fordi telefonen først åbnede klokken 9.

Børns problemer om morgenen spænder vidt og omhandler alt fra problemer i skolen til travlhed og dårligt humør i familien, træthed og mobning på sociale medier. Men også psykiske problemer som eksemplerne her fra BørneTelefonen:

”Hej, jeg er en pige på 13 år. Jeg har virkelig brug for hjælp… jeg ved ikke om der er noget galt med mig… jeg føler hele tiden, at jeg er ensom, og at alle bare er ligeglade med mig… hver dag, når jeg vågner op, vil jeg bare gerne sove igen, jeg vil bare gerne væk fra virkeligheden…”

“Hej. Jeg er en pige på 14 år. Hver eneste gang jeg går i skole, begynder jeg at græde, når jeg nærmer mig skolen og får ondt i maven jo tættere jeg kommer på skolen. Jeg føler mig meget ensom og ved aldrig hvem jeg kan snakke med ovre i skolen.”

Sammen med Circle K lancerer Børns Vilkår nu en kampagne, der samler ind til, at BørneTelefonen kan åbne allerede klokken 7. Sidste år, hvor kampagnen blev lanceret for første gang, blev der samlet 1 million kroner ind, så Børns Vilkår kunne udvide åbningstiden på BørneTelefonen i formiddagstimerne.

”Det kræver utroligt meget mod for børn at række ud efter hjælp, og det behov vil vi gøre alt, hvad vi kan, for at imødekomme,” siger Rasmus Kjeldahl, direktør i Børn Vilkår.

Kampagnen løber af stablen ved at Circle K fra i dag sælger kaffe i kopper med et særligt Børnekaffe-design, som koster 2,50 kr. ekstra per styk. Beløbet fordobles af Circle K, så der samlet går 5 kroner per kop til Børns Vilkår.

Commentaires


bottom of page