top of page

Baggrund om syriske flygtninge

Borgerkrigen har kostet over 350.000 mennesker livet, oplyste overvågningsgruppen Syrian Observatory For Human Rights, der har base i England, i marts 2018. Ifølge overvågningsgruppen er der 106.390 civile ofre blandt de dræbte, skriver Information.dk.

Fredelige demonstrationer udviklede sig til blodig konflikt

Det var fredelige demonstrationer mod præsident Bashar al-Assad, der i marts 2011 i løbet af kort tid til udviklede sig en stadig mere blodig konflikt mellem præsident Assads regeringshær og både syriske og kurdiske oprørsgrupper, som også har haft indbyrdes rivaliseringer – blandt andet som følge af, at den militante islamistiske bevægelse ISIS (Islamisk Stat i Irak og Syrien, også kaldet ISIL eller IS) blandede sig i konflikten. 

11.700.000 syrere drevet på flugt

De syv års blodige kampe har sendt 11,7 millioner syrere på flugt, oplyser FN’s Flygtningehøjkommissariat (UNHCR). 5,6 millioner mennesker flygtet til andre lande i nærområdet – hovedparten til Libanon, Tyrkiet, Jordan, Irak og Egypten – mens 6,1 millioner mennesker befinder sig som internt fordrevne personer inden for Syriens grænser.

FN’s flygtningehøjkommissær, Filippo Grandi, siger, at den syv år lange krig har afstedkommet en kolossal menneskelig tragedie.

”Af hensyn til de levende er det på høje tide at afslutte denne ødelæggende konflikt. Der er ingen klare vindere i denne meningsløse stræben efter en militær løsning. Men det er nemt at se taberne – de er det syriske folk,” siger FN’s flygtningehøjkommissær.

Knap 21.000 syrere har søgt i Danmark under borgerkrigen

Under den syv år lange borgerkrig – 2011-2017 – har 20.826 syrere søgt asyl i Danmark. Mange af dem har fået opholdstilladelse, idet anerkendelsesprocenten har ligget på mellem 96 % og 99 % i de seneste år ved behandlingen af syriske asylsager i Udlændingestyrelsen, der er første instans i asylbehandlingen.

Læs mere

Baggrund om syriske asylansøgere, Sameksistens.dk, 14-03-2018

Comments


bottom of page