top of page

Bedsteforældre ønsker danske børn hjem fra Syrien nu

Af Finn Parbst

I marts 2020 tog netværket Bedsteforældre for Asyl initiativ til en høring på Christiansborg: Hjemtagelse af børn fra al-Hol-lejren i Syrien. I maj blev der nedsat en arbejdsgruppe, som lige siden har arbejdet videre med sagen.

I al-Hol-lejren, i al-Roj-lejren og endnu et par steder befinder der sig lige nu cirka 50 små danske børn i den allerstørste nød, i de usleste omgivelser i verden: Teltlejre i den syriske ørken. Det er småbørn, de fleste under seks år. Hvis børnene bliver i flygtningelejrene, må vi frygte for deres fremtid: Drengene som radikaliserede børnesoldater, pigerne voldtagne og alt for tidligt gift. Ingen skolegang til nogen af dem. Resten af livet fyldt med bitterhed og had mod deres såkaldte fædreland.

Børnene er så små, at de stadig kan nå at få en god dansk barndom og en dansk skolegang. PET har udtalt officielt, at børnene ikke udgør en trussel for Danmark.

Vi mener, at mødrene skal til Danmark med deres børn, så små som de er. Det vil være umenneskeligt at skille mor og barn eller børn ad. Nogle vil indvende, at mødrene har været så tæt tilknyttet IS, at de ikke fortjener at komme tilbage til Danmark. Regeringen er på vej til at fratage de mødre, der har dobbelt statsborgerskab, deres danske pas.

Støttegruppen mener, at det er muligt, at mødrene har begået noget ulovligt, men at de har krav på at få dette afprøvet ved en dansk domstol. Også derfor skal de til Danmark! Mens mødrenes sag afprøves, vil børnenes danske familie – eller de danske myndigheder – tage sig af dem.

Støttegruppen har udarbejdet Borgerforslag FT-04523 ”Børn af danske statsborgere, samt deres forældre skal hentes hjem til Danmark, fra flygtningelejrene Al-Hol og Al- Roj i Syrien”, som hvis det når 50.000 underskrifter skal behandles i Folketinget.

Forslaget støttes helhjertet af Bedsteforældre for Asyl samt forslagets ambassadører: Bjørn Elmquist, advokat, Vibeke Marx, forfatter, Eva Smith, jurist, Kirsten Thorup, forfatter, og Knud Foldschack, advokat.

Vi håber derfor, at læserne af denne artikel støtter udbredelsen af kendskabet til borgerforslaget ved at fortælle om det til familie, venner og bekendte.

Har I endnu ikke selv underskrevet borgerforslaget, så gå straks ind på www.borgerforslag.dkog skriv under.

Comments


bottom of page