top of page

Bog giver indblik i forskellige danskeres livsfilosofier

Opdateret: 11. jan. 2021

”Hvorfor er vi her?” består af interviews med 50 kendte og ukendte danskere, bl.a. Vincent F. Hendricks, Svend Brinkmann, Joan Ørting, Bertel Haarder og Özlem Cekic.


I en ny bog tages eksistensens måske største spørgsmål under kærlig behandling af halvtreds danskere, kendte såvel som ukendte, unge såvel som gamle. “Hvorfor er vi her?” hedder bogen.

“I den jødiske tradition har vi et begreb, Tikkun Olam, som betyder at reparere verden. Tanken er, at vi alle må søge at forbedre den ufuldkomne verden, vi lever i. Det er menneskets fornemmeste opgave at gøre verden til et bedre sted.”

Således skriver musiker og orkesterleder Henrik Chaim Goldschmidt.


Præster, imamer og professorer

Han er en af 50 kendte og ukendte, der er med i den nye bog ”Hvorfor er vi her?”, der udkommer på Byens Forlag i dag den 15. april.

Med ydmyghed, humor og alvor giver de deltagende hver især deres bud på livets store spørgsmål: ateisten, imamen, præsten og politikeren. Vi hører stenhuggerens, komikernes, skuespillerens og børnehavebørnenes bud. Tilsammen giver svarene et unikt indblik i danskernes forskelligartede verdensforståelser og livsfilosofier.

De medvirkende tæller navne som Holger Bech Nielsen, Vincent F. Hendricks, Marie Brixtofte, Svend Brinkmann, Joan Ørting, Bertel Haarder, Kasper Holten, Farshad Kholghi, Jesper Buch og Özlem Cekic.


Alle kan give et bud på livets mening

Der er mange interessante bud. Svend Brinkmann afslutter eksempelvis sit svar med følgende overvejelse:

“[Videnskaben] har efterhånden ret godt styr på, hvorfor vi er her. Hvad skal vi her? kan til gengæld ikke besvares af videnskaben alene. Dette eksistentielle spørgsmål er langt mere åbent, og det er ethvert menneskes opgave at give et bud på det.”

Bogen er skrevet og redigeret af Marlene Torm Gertsen, der dagligt arbejder i et specialtilbud som pædagog. Igennem sit arbejde har hun stor erfaring med ”at folde mennesker ud og opdage dem”, som hun udtrykker det. Marlene har tidligere udgivet bogen ”Hvad skal der stå på din gravsten?”.

Comments


bottom of page