top of page

Borgerforslag: En mere human asylpolitik, tak!

Et nyt borgerforslag hjælper os at være hele mennesker og hylde idealet om at forholde os til menneskers livsvilkår i den virkelige verden.


Dansk politik lever i dag ikke op til vælgernes behov for at være både menneske og medmenneske. Det er baggrunden for et nyt borgerforslag.

Kontrol- og afskrækkelsespolitik Menneskerettighedsaktivist Michala Clante Bendixen er medunderskriver på et borgerforslag, der opfordrer borgerne til at skrive under for at presse regeringen til at indføre en mere human flygtningepolitik. Hun skriver i sin opfordring bl.a. ”Fælles for os alle er frustrationen over den nuværende kontrol- og afskrækkelsespolitik, der ikke giver os råderum til at løse den alvorlige situation, vi i dag står over for.”

Udrejsecentre bør udfases Borgerforslaget lyder kort:

  • Danmark skal igen tage imod kvoteflygtninge på mindst samme niveau som før 2016, dvs. mindst 500 om året.

  • Danmark skal genoptage muligheden for at asylansøgninger kan indgives direkte på ambassader og konsulater.

  • Udrejsecentre og såkaldte motivationsfremmende foranstaltninger bør udfases.

  • Flygtninge skal have lov til at beholde deres opholdstilladelser

Borgerforslaget har Michala Clante Bendixen oprettet sammen med Rajesh Holmen, Carsten Jensen, Anne Lise Marstrand-Jørgensen, Mozhdeh Ghasemiyani og Michael Graversen.

Supertankeren kan vendes Michala Clante Bendixen indrømmer, at det er op ad bakke for tiden. Hun sammenligner den førte politik med en supertanker: Den kyniske og usolidariske politik, der forhindrer flygtninges adgang til asyl, er som en supertanker, men, som hun skriver, kan også en super tanker vendes. Det handler om at være både realist og idealist. En af vores store tænker, Andreas Simonsen, forener idealisme og realisme som to måder at leve på samtidig – uden at gå på kompromis. Hans filosofi går ud på, at mennesket er både realist og idealist, når det er sig selv. Realist i sin forståelse af at være et socialt væsen og idealist ved at ville omgås andre mennesker på den bedste måde. For med begge sine egenskaber kan man både tillade andre at trække vejret og selv få rum til at ånde frit. Altså hylde idealet og samtidig forholde sig til realiteterne. Med den in mente: Er der så plads til hele menneske i dagens Danmark?

Comments


bottom of page