top of page

Borgerforslag om automatisk statsborgerskab skal behandles i Folketinget

– Vi er utroligt glade for, at vi den 4. juli nåede i mål med de 50.000 støtter, som et borgerforslag kræver for at blive behandlet i Folketinget.

Sådan lyder en pressemeddelelse fra Inge Christoffersen, Aarhus, der er hovedstiller ved borgerforslaget ”Automatisk statsborgerskab efter 10 år”. Antallet af underskrifter er i skrivende stund oppe på 56.793.

Hun forklarer baggrunden for forslaget:

– Efter 10 år så har folk et liv her og forsvinder ingen steder. Så er det kun naturligt, at de inddrages i vores demokrati. Hvis man vil sortere på baggrund at sprog, indkomst, arbejde eller kriminalitet, så er det bare en ekstra diskriminerende straf, hvis man oveni nægter dem statsborgerskab.

– Vi mener i den grad, at de svigter de svageste i samfundet, nemlig dem, som ikke har de samme demokratiske rettigheder som alle os andre, skriver Inge Christoffersen og fortsætter:

– Det er ligesom om, at folk har glemt, at vi faktisk har universel stemmeret her i landet. Alligevel så holder man i øjeblikket over 10 procent af den voksne befolkning udenfor når vi holder Folketingsvalg, herunder de over 200.000 efterkommere, der er født her i landet. Statsborgerskab er en menneskeret, og vi fordømmer gave-retorikken på det kraftigste.

Borgerforslaget ventes behandlet i Folketinget i oktober. For at klæde politikerne på og vise ansigter på forslaget, søsætter initiativtagerne nu kampagnen ”Mission – 50.000 historier på indfødsretsudvalgets bord”.

– Her beder vi folk om at skrive ind til indfødsretsudvalget, så vi kan overbevise dem om et flertal, når borgerforslaget skal udvalgsbehandles engang i oktober, slutter Inge Christoffersen.

Man er velkommen til at bruge alt det vi har liggende på vores offentlige FB-side.

Comments


bottom of page