top of page

Borgmestre modtager gerne flygtninge fra Afghanistan

Danske kommuner er generelt positive over for at modtage evakuerede afghanere.Flere borgmestre siger nu, at de godt vil kunne håndtere at skulle modtage og integrere en ekstraordinær pulje afghanske flygtninge.

Det skriver dagbladet Politiken

”Vi har faktisk bedt om at få flere flygtninge. Hvis vi skal opretholde vores sprogskoler, skal vi have nogle flere. Vi er rigtig gode til at integrere flygtninge herovre. Mange har fået arbejde, og vi har ikke de store problemer. Så jeg vil ikke være afvisende over for at skulle tage imod også afghanske flygtninge, siger Thomas Thors, socialdemokratisk borgmester på Bornholm, til avisen.

Politiken har talt med 12 borgmestre. Alle er enige om, at hvis et politisk flertal på Christiansborg ønsker at modtage flygtninge fra Afghanistan, kan kommunerne godt løfte opgaven med at huse og integrere dem.

”Tiden er ikke til at råbe ud ad vinduet. Tiden er til at spørge, hvad vi kan hjælpe med. Og vi er klar til at hjælpe, hvis staten vurderer, at Danmark skal tage afghanske flygtninge, som vi gjorde det for 20 år siden,” siger socialdemokratisk borgmester i Frederikshavn Birgit Stenbak Hansen.

I Egedal Kommune mener Venstre-borgmester Karsten Søndergaard, at ”vi står i en special situation”, og kommunen »er selvfølgelig” åben for at tage afghanske flygtninge”.

”Vi har jo for år tilbage taget imod rigtig mange flygtninge, og de seneste år er der jo ikke kommet nogen. Så ja – selvfølgelig vil vi kunne det,” siger han Karsten Søndergaard.

Han kollega i Vejen Kommune er enig:

”Vi er helt i bund i forhold til den flygtningekvote, som vi havde forventet kom. Så hvis det er på det niveau, som vi ellers håndterer flygtninge på, har vi ingen problem med det,” siger V-borgmester Egon Fræhr til Politiken.


Σχόλια


bottom of page