top of page

Budskab til medierne: Inkludér minoriteterne

Færre og færre minoritetsdanskere benyttes som kilder i radio, tv, aviser og digitale medier. Det bør der laves om på, mente oplægsholdere på konference om mediers medansvar for strukturel racisme.Konference om mediernes medansvar for strukturel racisme i Danmark samlede 150 deltagere, der blev inspireret af hele 11 oplægsholdere – fem af dem journalister.

Konferencen den 28. maj blev holdt på Christiansborg og sendte et klar budskab til radio, tv, aviser og digitale og sociale medier: Inkludér minoriteterne – ikke kun i indslag om integrationsproblemer og eksotiske kulturformer, men i helt almindelige emner som også etniske danskere bliver interviewet om.


Baggrund for konferencen var en ny undersøgelse fra Ansvarlig Presse og RUC, som viser, at mens der i Danmark er 14% af befolkningen, som Danmarks Statistik betegner som af ”udenlandsk herkomst”, bruges minoritetsdanskere kun som nyhedskilder i 3,5% af journalistiske artikler i medierne, og næsten kun på områder om flygtninge, integration og kriminalitet. 10 år før var der ca. 10% af ”udenlandsk herkomst”, og de udgjorde 4,4% af nyhedskilderne, så andelen er gået den forkerte vej.


Konferencen blev arrangeret af SOS Racisme sammen med Psykologfagligt Netværk imod Diskrimination, PND, Center for muslimers rettigheder i Danmark, CEDA, ENAR Danmark, Alle Må Være i Danmark og Fælles Fagligt Forbund, 3F. MF Sikandar Siddique, Frie Grønne, var vært ved konferencen på Christiansborg.


Comments


bottom of page