top of page

Camilla spreder lys og glæde for ældre og syge

Camilla Bengtsson fra Roskilde dekorerer plejehjem og hospitalsgange i hele landet. Vi bringer en billedkavalkade.


- Jeg vil skabe glæde, lys og liv, der hvor mennesker bevæger sig, det være sig privat eller på arbejdet.

Det fortæller billedkunstner Camilla Bengtsson fra Roskilde, der har tegnet og malet siden barnsben og nu har fundet en særlig niche med at dekorere de sterile vægge på plejehjem og hospitaler.

- Det er en glæde at få det ud på væggen, som kunden ønsker sig og har i hovedet. Og så er det en konstant kilde til fryd for mig at kunne skabe forskellige rum på et fladt stykke væg. Det at se kundens ansigt lyse op i et stort smil, når de ser maleriet færdigt, er ubetaleligt, fortæller hun.

På billederne nedenfor ses vægmalerier på Baunehøj Plejecenter i Lyngby, Egebjerg Plejecenter i Gentofte og Glostrup Hospital.

- På Baunehøj Plejecenter var visionen at skabe genkendelse og samtale for alle beboere, men især de, der var ved at blive demente, fortæller Camilla Bengtsson.- På Glostrup Hospital var visionen at få skabt et hyggeligt og imødekommende familierum, hvor de familier, der skulle være indlagt i længere tid, har en form for stue i den tid, de er der.- På Egebjerg Plejecenter var det til glæde for de demente, der i den ene ende kunne nyde et grønt landskab med hjorte, hare, ræv og å og så i den anden ende, ved spiseområdet, et hyggeligt ildsted, hvor de kunne "varme" sig.Camilla Bengtsson nyder at møde mange forskellige mennesker, der på hver sin måde ”giver indtryk og aftryk”, som hun formulerer det.

- Jeg holder så meget af den kontakt og samtale, der stort set altid opstår i forbindelse med, at jeg maler. Blandt andet på Egebjerg Plejecenter, hvor jeg mødte Lilly, der trods demens satte sig i mit hjerte. Selvom hun ikke rigtig kunne danne sætninger, forstod jeg på en eller anden måde, hvad hun mente. Vi havde en fest i de 14 dage, jeg var der!

- Jeg vil røre andre mennesker med min kunst. Give en følelse af at magien og eventyret findes. I et ansigt, i naturen, ja overalt hvor vi bevæger os, fortæller Camilla Bengtsson på sin hjemmeside.Hun har altid fundet roen og glæden ved at skabe, fortsætter hun:

- Lige siden, jeg var en lille pige, har farver, papir og lærred givet mig de største triumfer. I folkeskolen, da jeg lærte at tegne en hest, så den lignede. Det var magisk, når det lykkedes og vores omgivelser gav deres applaus.

Dér blev kimen lagt til hendes virksomhed.

- At stå op hver eneste dag, og få magien til at ske på papiret og på lærredet, til glæde for mig selv og allermest for andre.The ”point of no return” kom i 2011, fortsætter hun. Da vandrede hun på Caminoen i Spanien.

- Efter en masse tanker og en masse samtaler med andre mennesker måtte jeg sande, at det, der får mig til at stå op om morgenen, er maleriet. At skabe. Både intuitivt og planlagt.

Et par højskoleophold har også gjort deres, tilføjer Camilla Bengtsson.

- De har givet mig troen på, at det kan lade sig gøre. At jeg får smilet og troen på magi og eventyr frem hos mine kunder.Mød Camilla Bengtsson og bestil hendes kunst her.

bottom of page