top of page

Corona rammer nydanskere dobbelt hårdt

Opdateret: 15. jan. 2021

Over dobbelt så mange personer med ikke-vestlig baggrund er ramt af arbejdsløshed på grund af Coronakrisen end etniske danskere.


Coronakrisen har stoppet de seneste års fremgang på arbejdsmarkedet for personer med ikke-vestlig baggrund.

Ikke-vestlige indvandrere og efterkommere er overrepræsenteret i gruppen af nyledige i forhold til arbejdsmarkedet generelt. Ifølge Arbejdsbevægelsens Erhvervsråd har fase har over 85.000 personer meldt sig ledige i Coronakrisens første fase – heraf 12.000 personer med ikke-vestlig baggrund.

Det skriver bevægelsen på sin hjemmeside. Beregningerne er foretaget på baggrund af data fra Danmarks Statistik og Jobindsats.dk.

Analysen viser, at personer med ikke-vestlig baggrund udgør en næsten dobbelt så stor andel af de personer, der har meldt sig ledige under Coronakrisen, som af den samlede beskæftigelse.

Ikke-vestlige indvandrere og efterkommere udgør 7,5 pct. af den samlede beskæftigelse. Samtidig udgør gruppen hele 14,4 pct. af de nyledige i perioden fra 9. marts til 19. april.

Hvis vi sammenligner væksten i ledighed i de enkelte herkomstgrupper med gennemsnittet på tværs af grupperne, kan vi se, at ikke-vestlige indvandrere og efterkommere har en vækst i ledighed i perioden fra 9. marts til 19. april, om er 2,75 procentpoint højere end gennemsnittet, skriver Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.


Comments


bottom of page