top of page

Coronakrise: Danmarks kirker inviterer alle til bededag

Danmarks kirker er lukkede for tiden, men det hindrer ikke kirker på tværs af kirkesamfund til at invitere til en fælles bededag for Danmark og andre lande, der er ramt af Coronavirusset.

Søndag den 29. marts inviteres alle danskere til at bede en bøn for Danmark og verden i den nuværende Coronakrise. Det sker på en online platform.

Bag invitationen står organisationen Evangelisk Alliance sammen med sognemenigheder fra Folkekirken, Den Katolske Kirke og Frikirkerne.

– I krisetider har kirken altid kaldt til bøn. Og da vi lige nu står i den måske værste krise siden Anden Verdenskrig, er det oplagt, at kirkerne samler sig for at bede for vores land og vores verden og for de mennesker, som er smittede af Coronavirusset, forklarer formand for Evangelisk Alliance, Thomas Bjerg Mikkelsen, i en pressemeddelelse.

– At bede Gud om hjælp i sådan en situation, tror jeg er en meget grundlæggende impuls hos os mennesker, tilføjer han.

Evangelisk Alliances hjemmeside vil kirkeledere fra de forskellige kirkesamfund lægge videoer op med en kort introduktion til forskellige emner at bede for. Der vil også ligge skrevne bønner, som man kan bede med på derhjemme. Endelig vil der være nogle stikord til bedeemner, som giver folk mulighed for at formulere deres egne bønner.

– Vi fornemmer, at der er mange danskere i denne tid, som ønsker at bede til Gud for de ramte lande, Danmark og vores kære, og derfor tror vi, at der er mange som vil bakke op om bededagen og bede med derhjemmefra i løbet af dagen, siger Thomas Bjerg Mikkelsen.

Comments


bottom of page