top of page

Dansk hjælpeorganisation skaffer værnemidler til 50 klinikker i Nepal

Nepals hospitaler kan ikke nå at behandle alle Covid-19-smittede af mangel på udstyr. Mission Øst leverer sprit, masker og andre værnemidler til hospitaler i landets fattigste region.


Mission Øst informerer myndigheder og partnerorganisationer om Coronaindsatsen.


Nepal kæmper lige nu med anden bølge af Coronapandemien, en bølge, der er den værste landet har set siden Covid-19 spredte sig til landet i marts 2021. Landet har overhalet i antal smittede og Coronarelaterede dødsfald pr. indbygger.

De samlede antal bekræftede smittetilfælde er nu på mere end 628.000 med omkring 9.000 dødsfald.


Patienter sendes hjem uden behandling

Mange hospitaler kan ikke tage flere Covid-19-patienter af mangel på hospitalssenge, iltforsyning og helt basale værnemidler. Patienter sendes hjem uden mulighed for behandling.

Værst står det til i den fattige Karnaliprovins, hvor halvdelen af befolkningen lever under fattigdomsgrænsen, og hjemvendte migrantarbejdere spreder virussen blandt deres familier. Områdets hospitaler mangler udstyr og faciliteter til at isolere Covid-19-patienterne.

Derfor forsyner Mission Øst i Nepal nu 50 af områdets klinikker med testudstyr, iltkoncentrator, desinficeringsudstyr, isoleringstelte, termometre, masker, ansigtsskærme, handsker og andet basalt udstyr. Alt sammen i tæt samarbejde med lokale partnerorganisationer.


11.800 familier har brug for hjælp nu

Det stigende smittetal får regeringen til at lukke landet helt ned. Konsekvensen er, at mennesker mister deres arbejde og dermed en indtægt til at kunne forsørge deres familier. Der er heller ikke meget at købe, da produktion og distribution af landbrugsprodukter også er faldende.

Mission Øst leverer lige akut nødhjælp i form af mad til 200 af de mest sårbare familier i Palanta og Sarkegad kommuner og forbereder uddeling af hygiejneudstyr og værnemidler 5.200 familier i nærmeste fremtid, fortæller Mission Østs landechef i Nepal Ujjwal Amatya.

Men behovene er langt større. Ifølge Mission Øst i Nepal har 11.800 familier behov for hjælp nu. Det kræver flere penge, men også et godt samarbejde med myndigheder og lokale organisationer. Mission Øst har allerede holdt en række møder med lokale partnerorganisationer, lokalregering, provinsregering, socialråd og andre interessenter for at koordinere aktionen.


Artiklen er skrevet i samarbejde med Mission Øst.


Comentarios


bottom of page