top of page

Danskere over hele landet tager syrere i forsvar

Demonstrationer i 23 byer onsdag den 19. maj


Foto: Jesper Carlsen


Regeringen er begyndt at inddrage opholdstilladelser for syriske flygtninge i Danmark for at udvise dem til Damaskus og dermed præsident Bashar al-Assads brutale regime.

Fra borgergrupper landet over er der nu opråb til regeringen: Stop udvisninger til Syrien. Beskyt syriske medborgere.

Onsdag eftermiddag den 19. maj er der demonstrationer i 23 byer over hele landet – her i rækkefølge, som de har meldt sig på banen:

København, Aalborg, Aarhus, Odense, Vejle, Randers, Holbæk, Silkeborg, Haderslev, Morsø, Middelfart, Varde, Kolding, Nyborg, Aabenraa, Holstebro, Helsingør, Gladsaxe, Halsnæs, Samsø, Rudkøbing og Svendborg. Og Bornholm er også med.

Demonstrationerne er inspireret af Mellemfolkeligt Samvirke, og budskaberne ikke til at tage fejl af: Det er farligt at sende flygtninge til Syrien. Ingen skal sendes tilbage, før der er sikkert. Danmark skal ikke foretage udvisninger til Syrien. Danmark skal følge anbefalingerne fra FN og ikke gå enegang ift. Syrien. Danmark skal være sikkert og trygt for flygtninge.

Baggrunden er oplysninger fra Amnesty International:

”Enhver tilbagevenden til Syrien vil være en krænkelse af Danmarks internationale forpligtelser i henhold til princippet om non-refoulement, som forbyder lande at sende flygtninge tilbage til et land, hvor de vil være i risiko for alvorlige menneskerettighedskrænkelser.”

De danske myndigheder fratager syriske flygtninge deres opholdstilladelser, selvom Amnesty Internationals research fra Syrien viser, at det vil være for farligt at vende tilbage. De danske myndigheder har allerede inddraget eller ikke fornyet 380 syriske flygtninges opholdstilladelser.

Comments


bottom of page