top of page

De fleste danskere er uenige i regeringens flygtningepolitik

UNDERSØGELSE: Kun 38 procent af Danmarks befolkning er enige i Danmarks asyl- og flygtningepolitik. Og kun 17 procent mener, at det er ok at flygtningefamilier adskilles ved udvisning fra Danmark.


Modelfoto af flygtningebarn: Wix


En ny undersøgelse viser, at gruppen af danskere, der bakker op om Danmarks stramme kurs overfor flygtninge er i mindretal.

Faktisk er det kun 38 procent af danskerne, der er enige i Danmarks asyl- og flygtningepolitik. Kun 17 procent mener, at det er ok at flygtningefamilier adskilles ved udvisning fra Danmark. Kun 31 procent synes det er ok, at lovlydige flygtninge placeres i udrejsecentre. Og kun 19 procent af Danmarks befolkning er enig med regeringen i, at syriske flygtninge skal udvises nu.


Går bag holdninger på sociale medier

Det skriver Facebookgruppen ‘Borgere der IKKE støtter regeringens udlændingepolitik’ i en pressemeddelelse. Gruppen har 40.000 medlemmer og følger udviklingen på udlændingeområdet tæt.

- Vi ønsker med undersøgelsen at få af- eller bekræftet de mange påstande om danskernes holdninger, der florerer i Folketinget og særligt på de sociale medier, hvor de sjældent bakkes op af fakta eller data men alligevel tages for pålydende af mange.

- Desuden ønsker vi indsigt i, om Socialdemokratiets egne vælgere bakker op om den kurs, regeringen har lagt på området, skriver initiativtagerne i pressemeddelelsen.


S mister opbakning blandt egne vælgere

Meningsmålingen er gennemført af Voxmeter og er repræsentativ for hele den danske befolkning fra 18 år og opefter. Undersøgelsens resultater viser blandt andet, at Socialdemokratiets ’strammerkurs’ ikke har overbevisende opbakning blandt partiets egne vælgere.

Blandt de vælgere, der stemte på Socialdemokratiet ved sidste folketingsvalg, svarer 66 procent nej til, at det er ok, at flygtningefamilier bliver adskilt ved udvisning fra Danmark. 53 procent af de socialdemokratiske vælgere er imod placeringen af lovlydige flygtninge i udrejsecentre, og kun 15 procent af de socialdemokratiske vælgere er enige med regeringen i, at syriske flygtninge skal udvises på nuværende tidspunkt.


Mediebilledet er helt skævt

Medlemmerne af Facebook-gruppen ’Borgere der IKKE støtter regeringens udlændingepolitik’ finder, at undersøgelsen har bekræftet formodningen om, at mediebilledet er helt skævt i forhold til virkeligheden, lyder det pressemeddelelsen.

- Medierne flyder dagligt over med højrefløjens usandfærdige ytringer om brune medborgere i vort samfund, og politiske ordførere og borgere tillader sig i stigende grad at lægge små racistiske opslag op på de sociale medier, mens de ansvarlige ministre, ordførere og politikere fralægger sig ansvaret for politikken og henviser til styrelser og nævn. Heldigvis viser undersøgelsen, at den danske befolkning fortsat hylder ordentlighed og medmenneskelighed, udtaler Stella Randal fra Facebook-gruppen.

Dataindsamlingen er gennemført i perioden d. 15.-22. december 2021.


Mød ’Borgere der IKKE støtter regeringens udlændingepolitik’ her.

Comments


bottom of page