top of page

Demonstrationen, ingen medier gider fortælle om

Journalister opererer med fem nyhedskriterier: aktualitet, væsentlighed, identifikation, sensation og konflikt.

Da medierne dækkede Rasmus Paludans provokationer og Koranafbrænding på Blågårds Plads den 14. april gik de åbenlyst efter de to sidste kriterier: sensation og konflikt. Paludan er ballademagere er godt stof. Og derfor fik sagen massiv mediedækning, der uden tvivl også medvirkede til, at Paludans parti Stram Kurs hurtigt fik vælgererklæringer nok til at stille op til Folketinget.

I går prøvede Paludan at gentage ”succesen”. Men denne gang var Nørrebro forberedt. Og havde arrangeret eventet ’Kærlighed og Kage – Fredsfest mod Racisme’.

Men medierne har ikke vist den store interesse. Nørrebro Lokaludvalg skriver på Facebook:

– Det kan godt ærgre os lidt, at vores lokale medie er en af de eneste, der synes det er relevant at nævne, at RPs (Rasmus Paludans’ – red.) flere timer lange besøg på Nørrebro i går forløb ret stille og roligt. Den information ville da ellers være fin at få ud til resten af DK i de landsdækkende medier efter dækningen af sidste besøg, hvis du spørger os…

På Netavisen Mit Nørrebros site, mitnorrebro.dk, kan man læse en reportage fra dagen. Artiklen begynder: ”De fleste ser slet ikke ud til at ane, at de snart vil få uvelkomment besøg.”  Og længere nede: ”Rundt omkring på brokanterne begynder folk at lægge mærke til optoget. Nogle med spørgende mine, andre med overbærende grin eller let hovedrysten, mange med hævede mobiltelefoner og fingeren på kameraknappen.” Og senere: ”Flere hujer og klapper, og stemningen har på mange måder mere karakter af gadefest end en egentlig demonstration…” Til sidst: ”Hos Københavns Politi bekræfter man billedet af en i det store og hele aldeles fredsommelig demonstration.”

En rigtig god nyhed, med andre ord. Aktuel og væsentlig. Men ikke god nok for de medier, der jagter sensation og konflikt.

Foto i top: Mit Nørrebro.

Comments


bottom of page