top of page

Demonstrationer viser solidaritet med flygtninge

Lørdag den 19. juni strømmer danskerne ud for at demonstrere i protest mod udvisning af syriske flygtninge.


Fra demonstration i Svendborg den 19. maj. Foto: Svend Løbner


Det ligner en folkebevægelse. Endnu en gang demonstrerer tusindvis af danskere i byer landet over for at protestere mod at danske myndigheder fratager syriske deres opholdstilladelse i Danmark med det formål at sende dem tilbage til Syrien, der stadig regeres af den diktator, de flygtede fra.

I de sidste tre måneder er der opbygget en stærk solidaritetsbevægelse med syriske flygtninge. Højdepunktet indtil nu var demonstrationerne den 19.maj i 25 byer landet over.

Siden 18. maj har Syriske Flygtninge i Danmark haft en sit-in protest foran Christiansborg og samlet til store solidaritetsdemonstrationer i København.

“Skolestrejkeinitiativet” i Odense i solidaritet med de syriske flygtninge fortsætter.

- Det sender et stærkt signal om at unge i fællesskab tager sagen i egen hånd og strejker for en sag, som går forud for deres egen uddannelse, lyder det fra medarrangør Fællesinitiativet mod Racisme og Diskrimination.

De kalder det ”en historisk situation”, hvor der er mulighed for at sikre de syriske flygtninges fortsatte opholdstilladelse og stoppe den umenneskelige flygtningepolitik.

”Regeringen er presset, takket være vores fælles indsats. Der er kritik og uro i det socialdemokratiske bagland,” lyder de optimistiske toner.


Comments


bottom of page