top of page

’Der er stadig militær overalt’

– Jeg kan stadig vågne om natten, når jeg har mareridt om mit hjemland. Det holder nok aldrig op. Og jeg kan ikke sove, hvis jeg ikke har min specielle pyjamas på, fortæller Thavayogavanian Kangaivereraniyan, der kom fra Sri Lanka til Danmark som flygtning i 1986.

– For tre år siden var vi på besøg i Sri Lanka sammen med min datters danske veninde. Tingene er forandret, men der er stadig militær overalt.

Faste maddage

Thavayogavanian Kangaivereraniyan har arbejdet som lagermedarbejder på Grundfos i 23 år, og han elsker sit arbejde. Men det er ikke det eneste, han elsker:

– Jeg elsker varm leverpostej, og jeg spiser med glæde svinekød og frikadeller. Om lørdagen laver vi altid dansk mad. Det elsker vi. Om søndagen laver vi tamilsk mad. Så får jeg to bajere. Det ville være svært at undvære den tamilske mad med ris og karry, fortæller han.

Thavayogavanian Kangaivereraniyans historie er en af de 250 portrætter i udstillingen 100 % FREMMED? Den har rejst Danmark rundt i tre år med billeder af mennesker, der har fået asyl i Danmark igennem de seneste 63 år.

Thavayogavanian Kangaivereraniyan har gennem de 23 år fulgt interesseret med i dansk politik:

– Mogens Glistrup brød jeg mig ikke om, men jeg er tit enig med Pia Kjærsgaard, selv om jeg er indvandrer. De ældre har bygget samfundet, og de fortjener at blive ordentligt behandlet.

Udstillingen 100 % FREMMED? vises på KunstCentret Silkeborg Bad, hvor alle billederne for første gang præsenteres samlet 12. oktober – 15. december. Udstillingen er skabt af Metropolis – Københavns Internationale Teater og fotograf/kurator Maja Nydal Eriksen med støtte fra Nordea-fonden.

Comments


bottom of page