top of page

Der kommer flere psykisk syge på varmestuerne

– Vi oplever dagligt, at der kommer en psykisk syg person ind på varmestuen. De er syge, tager ikke deres medicin, og de er blevet udskrevet til gaden. De har ikke andre steder at gå hen, fortæller Heinz Wolf, leder af en af Kirkens Korshærs varmestuer i Odense.

Varmestuen i den fynske hovedstad er ikke det eneste sted, psykisk syge må gå hen, når de udskrives fra psykiatrisk afdeling uden opfølgning. I Slagelse bliver de også overladt til sig selv:

– I dag har vi otte, der er blevet udskrevet til gaden. De er er svært psykisk syge, har et misbrug, og de har ikke noget sted at bo. De er socialt udsatte på tre områder, siger Hanne Pedersen, leder af varmestuen i Slagelse, til Kirkens Korshærs hjemmeside.

– Der står ikke nogen klar til at hjælpe den hjemløse, der udskrives, så turen går ned på varmestuen eller tilbage i det misbrugsmiljø, de er vant til at færdes i. På gaden bliver skizofrenien og psykosen kun værre. Den hjemløses deroute bliver mere massiv, og derfor sværere at hjælpe, forklarer overlæge Julie Nordgaard, der er en del af Region Hovedstadens psykiatriske gadeteam.

Σχόλια


bottom of page