top of page

Det flerkulturelle Danmark er det nye normale

LEDER: Træd et øjeblik ud af sociale mediers virtuelle ekkokammer og gå ud og vær social i den virkelige verden. Så vil du opdage, at Danmark er blevet flerkulturelt. Det flerkulturelle er naturligt, det er godt, og det er absolut nødvendigt.

Det er naturligt, fordi alle vores forfædre på et eller andet tidspunkt har bosat på den landtange i det nordlige Europa, vi kalder Danmark. Det, vi kalder migrations- og flygtningekrise, er blot nyere eksempler på folkevandring.

Det flerkulturelle er godt, fordi forskellige kulturer befrugter og beriger hinanden. Tænk blot på parforhold, hvor to køn og to familiekulturer mødes, og sød musik opstår. Og ja, tænk på musik, fx den rytmiske, som har rødder i Afrika og via gospel og rock er blevet mainstream.

Indvandring er nødvendigt, fordi vi har brug for nye unge kræfter til at føre samfundet videre. Sundhedssektoren skriger på sundhedspersonale. Erhvervslivet sukker efter arbejdskraft.

Virkeligheden har rykket sig, så Danmark ifølge ny rapport fra SDU befinder sig i ”postmigrantisk tilstand”, altså en tilstand efter migrationen, hvor vi skal vænne os til, at det flerkulturelle er det nye normale.

Så kære politikere: Det er på høje tid at erkende, at Danmark er blevet flerkulturelt.

留言


bottom of page