top of page

Dyb, drilsk og dristig samtale mellem muslim og kristen

Ny podcast går direkte ned i den varme grød i en teologisk samtale om Jesus: Er han Guds søn eller blot en af Guds profeter? De to venner, Abdul Wahid Pedersen og Svend Løbner Madsen går lige til biddet.


Collage af pressefotos: Michala Linn


Hvad mener kristne med at Jesus er Guds søn? Og hvorfor gør muslimer så meget ud af profeten Muhammads fødselsdag?

To venner går lige til biddet i en podcast om det, der skiller kristne og muslimer rent teologisk. Men samtalen mellem imam Abdul Wahid Pedersen og redaktør Svend Løbner Madsen viser også, at man trods forskelligheder godt kan være venner, møde hinandens synspunkter med nysgerrighed og blive klogere på hinandens tro.

Abdul konverterede til islam for 40 år siden, og Svend er vokset op i en kristen missionærfamilie. Så bliver kontrasten ikke større mellem de to jævnaldrende. Når så Abdul insisterer på Guds enhed og suverænitet i en grad, så Gud slet ikke har brug for at blive menneske for at sætte sig ind i vores vilkår her på jorden, og Svend lidt drilsk spørger, om ikke muslimer med øget fejring af Muhammads fødselsdag er i fuld gang med at guddommeliggøre ham, ja, så er der lagt i kakkelovnen til en spændende samtale.

De to venner forventer ikke mange lyttere – måske kun to andre end dem selv – men til gengæld lover de en samtale med substans.


Lyt til podcasten her.

Comments


bottom of page