top of page

Egypten: Kristne hædrer bomberydder, der mistede livet, da han hindrede bombeangreb mod kirke

Den 5. januar 2019 opdagede en imam, Sheikh Sayed Askar, at en person anbragte bomber på taget af den koptisk-ortodokse Virgin Mary and Father Seifin Church (Jomfru Maria og Fader Seifin Kirke) i Nasr, der er Egyptens nye administrative hovedstad. Det var planen at detonere bomberne under gudstjenesten næste dag, hvor flere hundrede mennesker ville være samlet for at fejre jul i kirken. Det skriver organisationen International Christian Concern (ICC), der arbejder for at støtte forfulgte kristne.

Sheikh Sayed Askar alarmerede politiet, som sendte et specialiseret bombehold til kirken for at afmontere bomberne. Holdet fandt tre bomber på kirkens tag, men under arbejdet med at uskadeliggøre dem eksploderede den ene. Ved den tragiske hændelse blev en af bomberydderne, major Mustafa Abid, dræbt, og tre andre blev alvorligt såret.

Hæder til muslimer, der hindrede bombeangreb

International Christian Concern har taget initiativ til at samle underskrifter på et brev, hvor man takker og hædrer de muslimer, der forhindrede bombeangrebet mod kirken i Nasr, og for at udtrykke sympati til familierne til den dræbte officer og de sårede mænd fra bombeholdet. Brevet kan læses her.

”Hvis de ikke havde reageret hurtigt, var kirkens tag helt sikkert styrtet sammen ved eksplosionen, og det ville have resulteret i et stort antal døde i kirken og i moskeen ved siden af kirken,” skriver International Christian Concern.

Præsident indviede kirke og moské

Søndag den 6. januar indviede Egyptens præsident, Abdel Fattah al-Sisi, en ny koptisk-ortodoks katedral i Nasr. Kirken, the Nativity of Christ (Jesu Fødsel Kirke), er ifølge flere medier den største i Egypten. Samme dag indviede præsidenten en ny moské, Al-Fattah Al-Alim-moskéen, der ligger i nærheden af den nye katedral, og han understregede i den anledning, at Egypten er forenet i kampen mod terror.

“Vi er ét, og vi vil forblive ét. Dette øjeblik er meget vigtigt i vores historie,” sagde al-Sisi med henvisning til indvielsen af katedralen og moskéen på samme dag.

Omkring 10 % af befolkningen i Egypten er kristne, og der har i de seneste år været flere bombeangreb mod kirker i landet. Læs mere om religion og krænkelser af religionsfriheden i Egypten.

Læs mere

One Muslim man saved hundreds of Christian lifes …, International Christian Concern, 17-01-2019

A Letter From Christians Around the World …, International Christian Concern, 16-01-2019

Commenti


bottom of page