top of page

’En gribende nutidig suite over danskhed’

Komiker og poet Mazen Ismail har netop modtaget prisen for årets bedste udgivelse af Statens Kunstfond. Det sker som anerkendelse af showet “Sådan Overtager Vi Danmark”.

 
 

– Da jeg læste nyheden, fik jeg med det samme flashback, til da jeg som 17-årig sad i et ungdomsfængsel, fortæller Mazen på Facebook. – Jeg havde 9 knivstik hele vejen ned ad ryggen og hænderne fyldt med tekster og drømme. Jeg havde boet på krisecentre, havde hverken niende klasse, smidt ud af fire skoler og svært at finde en sjæl i den lille celle nr. 5, som ville tro på mine drømme. Derfor gemte jeg mine tekster under sengen, så ingen kunne finde dem.

– I dag, mange år efter, er det en kæmpe ære at modtage denne pris og anerkendelse af mit arbejde fra Statens Kunstfond. Jeg er stolt over at jeg turde tage mine tekster op under sengen og dele dem.

Prisen fra Statens Kunstfond gives til kunstnere, som har skabt et værk af særlig høj kunstnerisk kvalitet. Begrundelsen for at vælge Mazen Ismails videodigt lyder:

”I ’Sådan Overtager Vi Danmark’ bringer Mazen os helt tæt på vores ord, sprogets rytme og melodik. Det er blevet til en vital og gribende nutidig suite over danskhed. Værket er instrumenteret med genkendelige sprogblomster, og i timing og ordleg bygger han ubesværet og kærligt bro mellem os og ’de brune’. Vreden og indignationen får også luft, men i blød stemmeføring og intense lavmælte pulserende crescendi. Vi bliver mesterligt ført op mod de nøje komponerede pauser, hvor vi kort lytter til hinandens åndedrag. Mazen revser Danmark Dejligst – ’Vi må tale sammen’.”

Mazen skriver på Facebook:

– Jeg vil gerne dele prisen med alle dem, der er havnet et mørkt sted, men stadig tør at drømme. Til dem der tør stå op for hvad de tror på, uanset hvad andre siger om deres drømme. Til alle jer drenge og piger der møder modstand. Jeres stemme er vigtig!

Og så slutter han med sit sloigan: ”Hvis vi kan grine sammen, kan vi leve sammen!”

コメント


bottom of page