top of page

En uge med tro i harmoni

World Interfaith Harmony Week er en årlig begivenhed, der finde sted den første uge i februar. Således også i Danmark, hvor foreningen Tro i Harmoni har taget stafetten op.

”Vi vil ændre det billede, der dæmoniserer troende, som om der var lighedstegn mellem tro og terrorisme. Vi vil gøre dig nysgerrig efter at vide mere om andre trosretninger, andre kulturer og andre mennesker,” skriver foreningen på deres hjemmeside, hvor der også er et program for ugens arrangementer i København:

  1. Lørdag den 1. februar: Rundvisning i Imam Ali Moskeen på Vibevej i Nordvest.

  2. Søndag den 2. februar: Foredrag om ezidiernes kultur og historie i Det Jødiske Hus, Krystalgade. Derefter rundvisning i Synagogen samme sted.

  3. Mandag den 3. februar: Foredrag om hemmelige begravelser af jøder under Anden verdenskrig – også i Det Jødiske Hus. Derefter paneldebat: ”Hvordan forstår vi folk med en anden tro i et teologisk perspektiv?” i Sankt Ansgars menighedssal i Bredgade.

  4. Tirsdag den 4. februar: Paneldebat om internationale kristnes perspektiv på fællesreligiøse relationer. Det sker i St. Andreas Church i Gothersgade.

  5. Onsdag den 5. februar: Noahs budding – en aften med refleksion, dialog og budding i Stefanskirkens menighedshus Karmel, Vedbækgade.

  6. Torsdag den 6. februar: Meditativ koncert med ”hjertets sange” – også i Karmel.

World Interfaith Harmony Week er indstiftet af FNs generalforsamling, der i en resolution vedtaget den 20. oktober 2010 påpeger, at gensidig forståelse og interreligiøs dialog udgør vigtige dimensioner af en kultur for fred. Målet er et fremme harmoni mellem alle mennesker uanset deres tro.

Generalforsamlingen opfordrer alle lande til at sprede budskabet om interreligiøs harmoni og velvilje i verdens kirker, moskeer, synagoger, templer og andre steder for tilbedelse i løbet af denne uge. Det skal dog ske ”på frivillig basis og i henhold til deres egne religiøse traditioner eller overbevisning”.

Comments


bottom of page