top of page

Etiopisk kirkeleder og brobygger modtager integrationspris

Kidane Amare leder den etiopisk-ortodokse menighed i Aarhus. Han har modtaget Tværkulturelt Centers integrationspris for sin indsats med at bygge bro mellem kulturer.



Den 44-årige menighedsleder Kidane Amare fra Aarhus har modtaget Tværkulturelt Centers integrationspris Årets Krus - Årets Knus 2021. Prisen modtog han for en langvarig og dedikeret indsats for at bygge bro mellem danskere og etiopere.

Prisen, der består af krus, en kurv og et diplom, blev overrakt af Tværkulturelt Centers formand, tidligere sognepræst Inge With Johannesen, i København sidste weekend, hvor også tidligere overrabbiner Bent Melchior holdt tale for prismodtageren via Zoom:

- Jeg har selv været flygtning og ved, hvor meget det betyder at have et sted, hvor man kan henvende sig til sin Gud og skaber, så det kommer fra hjertet, og slappe af i sin egen tradition med de ord og lyde, man er fortrolig med, sagde Melchior.


En rollemodel for andre

- Men det allervigtigste er, at du på imponerende vis har formået at bevare håbet - håbet om at kunne opbygge en fremtid, et liv her på jorden, som er godt for jer, godt for jeres naboer og godt for jeres næste. Derfor er du en rollemodel for andre. Til lykke med dit 30 års-jubilæum som borger i Danmark, sluttede Bent Melchior, der håber en dag at kunne give Kidane Amare det knus, der hører med til årets pris.

Kidane Amare er født i provinsen Tigre i Etiopien og kom til Danmark i 1991 gennem UNHCR efter nogle år som flygtning i Sudan. Han er uddannet kok og arbejder i dag som integrationsmedarbejder i Viborg Kommune.


”Uden håb er man intet”

Sideløbende leder han en etiopisk-ortodoks menighed i Aarhus, der siden 1997 har holdt gudstjenester i Helligåndskirken og samler 30-40 dansk-etiopere, hvoraf de fleste i sin tid kom hertil som flygtninge.

Kidane Amare har han siden 2014 fungeret som brobygger i forhold til de mange nyankomne eritreanske flygtninge og været en uvurderlig støtte for familier, der skulle finde ind i et samfund, der er meget anderledes end det, de kommer fra.

Som tidligere kvoteflygtning har han aldrig mistet håbet:

- Man behøver ikke at have en stor tro, men uden håb har man ingenting. Livet har lært mig at stole på Gud. Så længe jeg er rask og har det godt, vil jeg bruge mit liv på kirken og på at hjælpe andre, siger Kidane Amare.

bottom of page