top of page

Europæiske kirker opfordrer EU til at beskytte de sårbare i Afghanistan

Giv flygtninge sikre passager og ophold. Og stop udvisningerne, lyder opfordringen.I en fælles erklæring opfordrer sammenslutninger af europæiske kirker EU’s beslutningstagere til at vise medmenneskelighed og handle beslutsomt med hensyn til den menneskelige tragedie, der i øjeblikket udspiller sig i landet.

”Vi opfordrer EU til at være medvirkende til at skabe humanitære korridorer, genbosætning og andre sikre passager for at bringe flygtninge til sikre steder uden for Afghanistan. Vi opfordrer også EU -medlemsstaterne til at give afghanere, der allerede er i EU, opholdsikkerhed og stoppe deportationsindsatsen til Afghanistan," lyder det i erklæringen.

Erklæringen kommer fra Conference of European Churches (CEC) og Commission of the Bishops’ Conferences of the European Union (COMECE) og minder om, at ”EU -værdier ikke er en tom retorik, men praktiske vejledende principper, der fører til handlinger baseret på etisk standarder, ud over blot politiske eller økonomiske overvejelser.”

I den fælles erklæring appellerer kirkerne til det internationale samfund om at beskytte personer, der er mål for undertrykkelse, og hvis liv er i fare, såsom kvinder, børn, civilsamfundsaktører, menneskerettighedsforkæmpere, journalister, kunstnere og medlemmer af etniske og seksuelle minoriteter, samt kristne og andre trossamfund.

Comments


bottom of page