top of page

Fællessang skaber fællesskab i coronatid

DR inviterer til fælles morgensang for hele Danmark, når chefdirigent for DR Pigekoret, Phillip Faber, sætter sig foran klaverets tangenter og synger for på nogle af den danske sangskats klassikere.

Interesserede kan synge med, mens de lytter til P2 og DR2 hverdage kl. 09.03 og weekender 10.03. Man kan også tilgå programmet via DR’s apps.

– Når man nu er så isoleret, som mange af os er i øjeblikket, så kan man her tune ind og få 10 minutter, hvor man vil føle, at man er sammen med nogle om noget, skriver DR i en pressemeddelelse.

Morgensangen vil vare 10 minutter. Hver morgen vil der blive sunget to forskellige sange.

Sammen med andre

Phillip Faber glæder sig til at invitere danskere i alle aldre med til fælles morgensang i denne tid der er stærkt præget af frygt og fare for smitte af corona-virus.

– Når man nu er så isoleret, som mange af os er i øjeblikket, så kan man her tune ind og få 10 minutter, hvor man vil føle, at man er sammen med nogle om noget, og hvor man kan glemme katastrofetankerne i en kort stund. For selvom vi sidder i hver vores hytte, og man ikke kan høre eller se de mange andre, der synger med, så kan visheden om, at vi lige nu synger de samme kendte sange binde os sammen.

Han håber, at sangen vil give en følelse af fællesskab hos både seere og lyttere.

– Jeg oplever en opblomstring af fællessang og fællesskaber omkring sangen, og i en tid som denne, der er anderledes, bekymrende og vanskelig for mange, forstærkes behovet for at føle fællesskab, og den følelse vil vi gerne være med til at give de næste morgener, siger Phillip Faber.

Yorumlar


bottom of page