top of page

Fødselsdag inkluderede alle

Fornemme taler, eksotisk dans, afghansk mad og bulgarsk fødselsdagskage gik op i en højere enhed i Kirkens Korshær lørdag eftermiddag den 25. januar. Omkring 70 personer var sammen for at fejre Folkekirkens Tværkulturelle Samarbejdes 1-års fødselsdag.

– Det er næsten ikke til at fatte, at vi på et år har haft over 2.000 personer fra 27 lande gennem huset, sagde projektmedarbejder Pernille Krohn og takkede alle de mange frivillige, der har gjort det muligt at holde mødregruppen Mamma Mia, Sprogcafén, udflugter, internationale gudstjenester og meget mere.

– Det er netop det kristne bud om næstekærlighed, der inspirerer os, sagde den tilknyttede præst Mai Bjerregaard Andersen og tilføjede, at Folkekirken er for hele folket.

Biskop Tine Lindhardt lykønskede Folkekirkens Tværkulturelle Samarbejde med det første år i Svendborg. Foto: Svend Løbner.


Fødselsdagen havde fornemt besøg fra Fyens Stift:

– Vi er gode til at holde møder i Folkekirken, men I gør noget konkret og praktisk her i Folkekirkens Tværkulturelle Samarbejde, sagde biskop Tine Lindhardt og fremholdt at kirken går på to ben: det teologiske og det diakonale. Sidstnævnte betyder omsorg for medmennesket.

Et kor var stablet på benene i dagens anledning, og her blev alle tilstedeværende engageret i stemmetræning, fagter og vuggende rytmer, mens de sammen med koret sang Kim Larsens ”Joanna”.

Festlig fødselsdagsstemning med alkoholfri bobler. Foto: Spangsvig Photography.


Ind imellem summede Kirkens Korshærs lokaler af snak, latter og børns glade hyl. Tre afghanere havde forberedt ris og kylling, og et bulgarsk/afghansk kageteam havde bagt og pyntet en stor fødselsdagskage, så ingen med garanti gik sultne derfra. En eksotisk dans fra Sydhavsøerne og en gospelsang på fem sprog gav yderligere krydderi til fødselsdagen.

78-årige Lesley Ann fremviste en dans fra hjemlandet Tonga. Foto: Spangsvig Photography.


Folkekirkens Tværkulturelle Samarbejde er et initiativ fra Svendborg Provsti. Projektet kører foreløbig i to år. Den gode stemning ved fødselsdagsfesten og de mange, der bruger samarbejdets tilbud hver uge, lover godt for fremtiden.

Comments


bottom of page