top of page

Familieklubber giver sårbare børnefamilier frirum

Et måltid mad, som 7-9 familier tilbereder og spiser sammen, kan være en genvej til at inkludere sårbare børnefamilier i det lokale fællesskab. Familiefællesskaberne i Hele Danmarks Familieklub er lykkedes med at skabe en model, hvor sårbare familier får en pause fra krav, forventninger og ulvetime, og hvor børn og voksne får en oplevelse af at høre til i det lokale fællesskab.

Det viser en evaluering, som VIVE har foretaget af Hele Danmarks Familieklub. Projektet er hovedsageligt finansieret af Den A.P. Møllerske Støttefond, der også har finansieret VIVEs evaluering.

Hele Danmarks Familieklub drives af frivillige fra KFUM’s Sociale Arbejde, FDF og KFUM-Spejderne og består af 7-9 familier, der hver fjortende dag mødes med en håndfuld frivillige og spiser og leger sammen.

”Både børn og voksne oplever familieklubberne som et sted, hvor der ikke er nogen, der har forventninger på deres vegne. De skal bare møde op og være dem, de er,” siger chefanalytiker i VIVE Helle Hygum Espersen, der har observeret en række familieklubber i forbindelse med evalueringen.

De bedste familieklubber er ifølge evalueringen dem, der hverken styres for stramt eller løst, men rammer en balance, hvor der både er planlagte aktiviteter og tid til uformel netværksdannelse.

Evalueringen viser, at det især er enlige og forældre uden for arbejdsmarkedet, der har glæde af at deltage i familiefællesskabet sammen med deres børn. Nogle af de sårbare familier synes, de mødes for sjældent, og de frivillige finder det svært at nå det hele på de par timer, der er til rådighed.

Comments


bottom of page