top of page

’Familienetværket er et åndehul for min mig og min datter’

”Man kan mærke, at der faktisk er nogen, der interesserer sig for, at man har det godt,” fortæller Nina Worm, der kommer i Blå Kors’ Familienetværk i Aarhus Vest.


Nina Worm og datteren Silja kommer i Familienetværket Aarhus Vest. Foto: Jens Peter Engedal.


Flere familier efterspørger sociale fællesskaber, hvor de kan være sammen med andre og vende hverdagens udfordringer. Det oplever man hos Blå Kors Danmark, som driver familienetværk i samarbejde med lokale kirker.

En af dem, der bruger et af organisationens 23 familienetværk er Nina Worm og datteren Silja, som kommer fast i Familienetværket Aarhus Vest. Det fortæller Blå Kors i en pressemeddelelse.

Den lille familie i Viby ved Aarhus har ikke det store netværk at trække på i hverdagen. Hver anden uge kommer de to derfor i Familienetværket, som er et socialt fællesskab målrettet familier og enlige.


Interesse for den enkelte

”Der er nogle dejlige mennesker her. Man lærer hinanden at kende og ser frem til at komme her. Der er masser af kærlighed. Man kan mærke, at der faktisk er nogen, der interesserer sig for, at man har det godt og gerne vil gøre noget godt," siger Nina Worm, som føler, at netværket har gjort en stor forskel i hendes liv:

”Jeg har fået rigtig meget hjælp i familienetværket. Der har været svære perioder, hvor de har tilbudt mig psykologsamtaler, og jeg har fået hjælp til madindkøb og vintertøj til min datter. Vi ville virkelig ikke kunne undvære det. Man ved, når det brænder på, at der er nogen til at gribe ind. Det er meget rart, når man ikke har et netværk.”


Flere og flere lokale familienetværk

Familienetværket i Aarhus Vest er ét blandt 23 familienetværk, som Blå Kors Danmark driver sammen med lokale kirker rundt om i landet. Det første netværk startede op i 2017.

Fælles for familienetværkene er, at de tilbyder socialt samvær og gratis aktiviteter for udsatte familier, der har brug for et frirum i hverdagen.

"Særligt under coronakrisen har vi oplevet, at mange er blevet mere ensomme, så her har netværkene gjort et kæmpe stykke arbejde for at række ud," siger Christian Bjerre, som er generalsekretær i Blå Kors Danmark.

En brugerundersøgelse i Blå Kors' familienetværk i 2020 viser, at 76% af familierne oplever en øget livskvalitet og generelt mindre ensomhed efter at være startet i et familienetværk.


Socialt åndehul for hele familien

Til familienetværksaftenerne er der fællesspisning og aktiviteter for både børn og voksne, som arrangeres af frivillige, og det er Nina Worm rigtig glad for, så der er noget for både hende og hendes datter:

”Silja bliver så glad, når jeg siger, at vi skal herop. Det glæder hun sig til. Hun elsker at komme her. Hun er kommet i familienetværket lige så længe, hun kan huske. Det er en dag, vi ser frem til," fortæller hun.

”Familienetværket har ændret mit liv rigtig meget. Fra at jeg har følt mig meget alene og misforstået til, at man kommer herop og folk står med åbne arme og vil hjælpe en med det, man har brug for. Det har jeg ikke oplevet før. Det er smukt. Det sætter jeg stor pris på.”Comments


bottom of page