top of page

Festival hylder håb og medmenneskelighed

Festivalen ”Æg & Håb” i august handler om drømme og visioner – og om at være menneske.


Michael Svennevig. Privatfoto.


Vi har brug for at udklække nye drømme og håb. Vi har brug for noget at se frem og noget at varme os ved. Noget, som kan få vores tanker til at sprede sig og give os håb – og ikke mindst noget, der kan minde os om at vi stadig er her for hinanden.

Sådan indleder arrangør og vært Michael Svennevig et omfattende program med kreative udfoldelser i hele fem bydele i København. Svennevig er forfatter og dramatiker.

Festivalen tema er Æg & Håb og åbner traditionen tro i Apostelkirken fredag den 6. august kl. 19-22. Her kan man møde Ulla Henningsen, Pia Raug, Søren Thuesen, Anne Hansen, Nicol Savinetti, Ruban Arockiam, Kathrine Heilesen/Valkyra, Bodil Thomassen, Mads Nygaard og Mika Filborne.

Det startede med litterære gårdhavefester om drømme og visioner hos Dansk PEN i 2007, og voksede til festivaler året efter – for 14 år siden. ”Æg & Håb” er både et blik frem og tilbage – og lader 80 stemmer fra nær og fjern klinge gennem byen.

- Det handler om at have modet og lysten til at mødes, for at undgå at vi bliver fremmede for hinanden. Kunsten er det spejl vi gensidigt spejler os i, og vi skal nyde og værdsætte den frihed og det håb det giver at mødes på tværs af forskelle og kultur, siger Michael Svennevig.

Fem bydele er med, og det foregår i en kolonihaveforening på Amager, i en kirke på Vesterbro, på en café på Østerbro, i et galleri i Vanløse og i en gårdhave på Christianshavn.

- Der er mulighed for at møde stemmer og historier som du måske ikke kender i forvejen, sammen med nogle, der er langt mere velkendte. Mødet med det fremmede, mødet mellem danskere, flygtninge og udlændinge, har været omdrejningspunktet på festivalerne, men siden er det i langt højere grad kommet til at handle om drømme og visioner – og slet og ret om at være menneske, slutter han.

Festivalen ”Æg & Håb” varer frem til 15. august.

Comments


bottom of page