top of page

Flere og flere kristne bliver forfulgt

Kristne bliver i stigende rad forfulgt verden over. Det sker gennem konstant pres, hærværk eller direkte vold og drab.

Det viser den årlige udgave af World Watch List (WWL), som blev udgivet af organisationen Open Doors midt i januar.

World Watch List er en oversigt over de 50 lande, hvor forfølgelsen af kristne er værst, og i år er der 260 millioner forfulgte i disse lande – en stigning fra 245 millioner sidste år. Dertil kommer en observationsliste med yderligere 23 lande, hvor forfølgelsen også er høj. Regner man disse med, er det samlede antal forfulgte kristne på verdensplan i år på mindst 310 millioner mod 280 millioner sidste år.

Det står slemt til i Burkina Faso

Ét land skiller sig ud på dette års liste: Burkina Faso, hvor der i 2019 var flere end dobbelt så mange volds- og terrorepisoder rettet mod kristne som året før.

– Udviklingen i Burkina Faso er en del af en tydelig tendens, idet de eneste to andre lande, som også er nye på listen, er Burkina Fasos naboland Niger samt Cameroun. Alle tre lande ligger i området umiddelbart syd for Sahara, hvor en række forskellige militante, islamiske grupper i disse år vinder kraftigt terræn, forklarer generalsekretær i Open Doors, René B. Ottesen.

Ansigtsgenkendelse af kirkegængere

En anden tydelig tendens i den globale forfølgelse af kristne er, at Kina, Indien og andre autoritære stater, som allerede stærkt begrænser religionsfriheden og i stadig højere grad bruger kameraer uden for kirker som en del af overvågningen af kristne.

– I Kina er der tilmed eksempler på, at statsligt godkendte tre selv-kirker har opsat scannere til ansigtsgenkendelse, som gudstjenestedeltagerne skal lade sig registrere af, inden de kommer ind, forklarer René B. Ottesen.

Bygger på direkte interviews

World Watch List bliver opgjort ved at Open Doors’ personale interviewer nøglepersoner I forskellige netværk i hvert enkelt land. Resultaterne bliver sammenlignet med andre lignende undersøgelser og gennemgået af en ekspertgruppe med indgående kendskab til de pågældende lande.

Open Doors er en international organisation, som arbejder for at fremme bedre vilkår for forfulgte kristne. Vi har eksisteret siden 1955 og arbejder i flere end 70 lande. Siden 1992 har Open Doors International hvert år udgivet en liste over de lande i verden, hvor kristenforfølgelsen er værst.

Tal fra World Watch List 2020

  1. 2.983 kristne dræbt som følge af deres tro.

  2. 9.488 kirker og kirkelige bygninger blev angrebet eller lukket af myndighederne.

  3. 3.711 kristne blev fængslet uden retssag.

  4. 8.537 kristne voldtaget eller seksuelt chikaneret som følge af deres tro.

  5. 14.645 kristne blev udsat for fysiske eller psykiske skader som følge af deres tro (inklusive tæsk og dødstrusler).

  6. 3.315 huse og andre ejendomme ejet af kristne blev angrebet (butikker ikke medregnet).

  7. 1.979 butikker ejet af kristne blev angrebet.  

World Watch List 2020 bygger på data fra perioden 1. november 2018 til 31.oktober 2019.

Comments


bottom of page