top of page

Flere og flere nydanskere kommer i arbejde

Rekordmange såkaldt ikke-vestlige indvandrere og efterkommere er i beskæftigelse, viser opgørelse.


Illustrationsfoto: Wix


Tallene for lønmodtagerbeskæftigelsen i 2021 er nu opgjort, og de viser, at særlig såkaldte ikke-vestlige indvandrere og efterkommere er kommet i beskæftigelse.

Det skriver Udlændinge- og Integrationsministeriet i en pressemeddelelse.

I de seneste år er langt flere kommet ud på arbejdsmarkedet. Og hvis man zoomer ind på tallene, er fremgangen særlig markant blandt dem, Danmarks Statistik kalder ”ikke-vestlige indvandrere og efterkommere”.


Højeste frekvens i 11 år

Mens 44,5 procent af de ikke-vestlige indvandrere og efterkommere var i lønmodtagerbeskæftigelse i 1. kvartal 2015, er tallet steget til 60,2 procent i 4. kvartal 2021.

Det er den højeste beskæftigelsesfrekvens målt for ikke-vestlige indvandrere og efterkommere i de seneste 11 år, hvor opgørelsen er blevet lavet.

”Det går langsomt fremad. Flere indvandrere kommer i arbejde. Jeg er derfor en glad integrationsminister,” udtaler Mattias Tesfaye.


Stigning overhaler etniske danskere

Stigningen blandt ikke-vestlige fra 1. kvartal 2015 til 4. kvartal 2021 er større end den stigning i beskæftigelse, der er sket blandt personer med dansk oprindelse eller personer med vestlig oprindelse i samme periode.

Ikke-vestlige indvandrere og efterkommere har dog fortsat en lavere beskæftigelsesgrad.


Comments


bottom of page