top of page

Flere udsatte borgere skal med i fællesskaber gennem idræt

Det er får få udsatte borgere, der dyrker idræt og får del i de fællesskaber, som følger med et idrætsaktivt liv.

Det skriver Kulturministeriet ud fra en rapport fra Idrættens Analyseinstitut. For eksempel er det kun 61 pct. af børn, hvor begge forældre er født uden for Europa, der dyrker idræt, mens tallet er 84 pct. for børn, hvor begge forældre er født i Danmark. Og 60 pct. af børn, hvor begge forældre er arbejdsløse, dyrker idræt, men tallet er 85 pct., hvis begge forældre er i arbejde.

Kulturministeriet åbner derfor nu en ansøgningspulje på 19,2 mio. kr., som kan søges til nye initiativer, der kan hjælpe med at vende tendensen og få flere udsatte borgere med i fællesskaber gennem idræt.

– En idrætsaktiv hverdag er desværre ikke alle forundt. Det betyder, at der er borgere – dem der i forvejen står uden for fællesskabet på forskellige måder – der går glip af de positive oplevelser, som man får, når man dyrker idræt, siger fungerende kulturminister Rasmus Prehn i en pressemeddelelse. Han tilføjer:

– Med denne indsats vil jeg derfor arbejde for, at flere børn, unge og voksne kan finde et sted, hvor de kan skabe noget sammen med andre, så de får mod på livet og styrket fællesskabet.

Puljens indsatser er målrettet socialt udsatte unge og voksne, børn og familier i risikozonen samt personer med funktionsnedsættelser. Puljen indgår i satspuljeaftalen for 2019 på Beskæftigelsesområdet. Ansøgningsfrist er mandag den 2. december 2019 kl. 12.00.

Comments


bottom of page