top of page

Flygtningenævnet tilbagetrækker afslag på somalieres opholdstilladelse

Nye tal viser, at Flygtningenævnet foreløbig har omgjort inddragelsen af opholdstilladelser for 59 ud af 214 somaliere. Det skriver Dagbladet Information om regeringens undersøgelse af muligheden for at inddrage opholdstilladelserne i omkring 1.200 ”somaliersager”.

Avisen citerer en meddelelse fra Flygtningenævnet til en somalier, at der ikke ”kan antages at være indtruffen en sådan ændring af forholdene, at han ikke længere risikerer overgreb (…) ved en tilbagevenden til sit hjemområde i Somalia”.

Årsagen til, at Udlændingestyrelsen i september 2016 gik i gang med at gennemgå 1.200 somaliersager, var netop antagelsen, at det nu var sikkert for somaliere at vende hjem. Derfor ville styrelsen se, om man enten kunne inddrage somaliernes opholdstilladelse eller nægte at forlænge den.

Frem til årsskiftet 2018-19 havde Udlændingestyrelsen således inddraget eller afvist at forlænge omkring 500 opholdstilladelser for somaliske flygtninge og omkring 400 for familiesammenførte somaliere, skriver Information. Af sager som blev indbragt for Flygtningenævnet har 59 ud af 214 siden 2016 fået omgjort inddragelsen.

Comentários


bottom of page