top of page

’For første gang glæder jeg mig til sommer’

I juli mødes 200 unge flygtninge og danske unge på DFUNKs sommercamps. Det bliver fem dage med læring, kreativitet, hygge og fællesskab, lover DFUNK, der er består af unge fra Dansk Flygtningehjælp.

“For først gang siden jeg kom til DK, jeg glæder mig til sommer, fortæller en deltager, som har tilmeldt sig en af de tre sommercamps i løbet af juli måned.

– Jeg har boet i Danmark i 3 år uden familie og uden danske venner. Jeg er meget alene, og i den by jeg bor, ingen ligner mig. Jeg er altid ked af det og ikke stolt. Så viste I mig DFUNK-video og for første gange, jeg så folk der ligner mig og er glade. Jeg mærker nu, jeg er glad igen, lyder det.

Fællesskab, sjov og læring

DFUNKs sommercamps er fem dage med fællesskab og sjov, men det er også meget mere end blot en sommeroplevelse. DFUNK sommercamps er en del af projektet Fællesskaber, hvor unge skaber aktiviteter sammen hele året rundt.

Ideen bag projektet er at skabe frivillige arbejdsfællesskaber på tværs af kulturelle og sproglige skel, hvor alles evner og ressourcer kommer i spil. Herigennem styrkes deltagernes tro på sig selv, og de får inspiration til videre samfundsengagement.

Som nu den nævnte deltager:

– Jeg vil nu pakke og glæde mig til sommercamp. Måske jeg også får træning i dansk og kan vise andre, at jeg også er god til fodbold og andre ting. Måske jeg bliver stolt af mig selv igen!

Planlagt af unge friivllige

30 unge frivillige har selv planlagt årets sommercamps i løbet af foråret. Halvdelen af de frivillige er selv kommet til Danmark som flygtninge og bruger nu deres viden, evner og erfaringer til at hjælpe andre unge flygtninge godt i gang med livet i Danmark.

De frivillige har planlagt alt fra capoeira-, og kunstworkshop, til kajakundervisning, udflugt til den nærtliggende strand og meget andet der giver de unge mulighed for at lære nyt, og ikke mindst lære hinanden at kende, så stærke venskaber kan opstå.

– Jeg har været deltager før, og jeg var så glad, så nu tænker jeg: hvorfor ikke være med og planlægge ting, som gør andre glade, siger en af arrangørerne.

DFUNKS’s sommercamps er støttet af TRYG-fonden.

De tre sommercamps:

9.–13. juli: Sommercamp Øst, Ringstedvej 614A, 4100 Ringsted. 9.–13. juli: Sommercamp Vest, Gl. Skamlingvej 1, 6093 Sjølund. 16.–20. juli: Kvindecamp, Stationsvej 54, 5464 Brenderup.

Comments


bottom of page