top of page

Frivillighed fordobler chancen for høj mental sundhed

Arbejder du frivilligt som fx spejderleder, fodboldtræner eller besøgsven? I så fald har du dobbelt så stor sandsynlighed for så god mental sundhed som overhovedet muligt.

Det viser et studie foretaget af Statens Institut for Folkesundhed blandt mere end 14.000 personer i Danmark, Sverige, Norge og Finland.

I studiet har forskerne målt deltagernes mentale tilstand ved hjælp af en række spørgsmål om deres følelsesliv, lykkefølelse og hvordan de fungerer mentalt i hverdagen og har holdt svarerne op mod, hvorvidt de arbejder frivilligt eller ej, skriver SDU.dk.

Resultatet er, at de af deltagerne, der mindst én gang om ugen er engageret i frivilligt arbejde, har dobbelt så stor sandsynlighed for at have såkaldt blomstrende mental sundhed i forhold til dem, der ikke er frivillige.

Blomstrende mental sundhed er forskernes udtryk for det højeste niveau af mental sundhed, det vil sige det højeste niveau af positive følelser, velvære og sociale funktioner, såsom hvordan man fungerer i hverdagen og i samspil med andre, skriver universitetet.

댓글


bottom of page