top of page

Fynske elever opfordrer til skolestrejke for syriske flygtninge

Elever fra Odense strejker i den fynske hovedstad i morgen fredag. Opfordrer alle landets skoleelever til at være med.Tal ikke med mad i munden! Den opfordring har børn, unge og andre nok hørt gentaget.

Nu har skoleelever i Odense lavet kreativ omformulering: Tal ikke med HAD i munden!

Det er nemlig overskriften, når op til 100 skoleelever mødes på Banegårdspladsen i Odense for at demonstrere mod udvisningen af deres syriske skolekammerater.

- Vi sidder konstant vrede og rystede med tankerne på vores syriske naboer, venner, læger, buschauffører og mest af alt medborgere og mennesker, skriver de på Facebook.

Som de fleste ved, ”så sender regeringen dem "retur/hjem" til Assads barbariske diktatur, hvor de bliver mødt med mere krig, atter ødelæggelse og det allerværste tortur og død. Hvis ikke de rejser frivilligt hjem, bliver de sendt til et udrejsecenter, hvor de bliver frarøvet alle deres rettigheder og fremtidsmuligheder”, skriver arrangørerne.

- Vi er væmmede, vi er skræmte og vi er absolut rasende! Det er umenneskeligt og brutalt, faktisk hjerteløst!

De opfordrer derfor til skolestrejke på nationalt plan i morgen fredag den 7. maj 2021.

- Amnesty siger fra, PET siger fra, FN siger fra og det samme gør vi! Ungdommen er vejen frem og vi må organisere os mod tyranni! For pro-mangfoldighed, medmenneskelighed, lighed, frihed, retfærdighed og multikulturalisme!


Comments


bottom of page