top of page

Globale ændringer i medieforbruget

Flere og flere mennesker udskifter traditionelle medier med digitale platforme. Radio, tv og papiraviser er på retur, mens hjemmesider og apps topper digitalt.42 procent af befolkningen i 17 markeder verden over bruger mere og mere tid på hjemmesider og apps. Omkring 18 procent bruger mindre tid på radio, tv og papiraviser.

Det viser en stor undersøgelse af det globale medieforbrug foretaget af analyseinstituttet YouGov. ’Global Media Outlook Report 2022’ er baseret på flere end 19.000 interview på tværs af 17 markeder verden over. Anayseinstituttet har spurgt forbrugere på tværs af de 17 markeder, hvilke medier de har brugt mere, og hvilke de har brugt mindre tid på inden for de sidste 12 måneder.


Digitale medier vinder frem

Undersøgelsen viser, at en større andel har øget deres forbrug af digitale medier såsom hjemmesider/apps, sociale medier og streaming af videotjenester. Den største ændring ses i forbruget af hjemmesider/apps, som 42 procent har brugt mere tid på. Samtidig har en øget andel af globale forbrugere reduceret deres forbrug af traditionelle medier. Eksempelvis bruger 19 procent mindre tid på at lytte til radio, 18 procent læser færre aviser eller magasiner, og en tilsvarende andel ser mindre flow tv.


Tendensen stabiliseres

Mens vi har set store stigninger i det digitale forbrug under pandemien, så tyder data på, at vi vil opleve en 'udjævning' de kommende 12 måneder, skriver YouGov i en pressemeddelelse.

Man har nemlig også spurgt, hvordan forbrugerne forventer deres medieforbrug vil ændre sig de næste 12 måneder.

Globalt set er antallet af voksne, der forventer at øge forbruget, aftagende, mens andelen af voksne, der sandsynligvis vil forbruge omtrent det samme af hver medietype, er stigende. Dog vil de digitale medier sandsynligvis stadig ”vækste”, skriver YouGov.

De største forventede stigninger er hjemmesider og apps (29 procent) efterfulgt af video streaming (27 procent) og sociale medier (24 procent).


Undersøgelsen blev gennemført online i november 2021. Alt i alt gennemførtes flere end 19.000 interview på tværs af 17 markeder med udvalgte personer i alderen 18+ år fra YouGov panelet.Comments


bottom of page