top of page

Grænsemur vil blive skamstøtte over regeringens udlændingepolitik

Opdateret: 3. sep. 2021

Mattias Tesfaye mener, at grænsemure kan være en del af løsningen på verdens flygtningeproblemer. Holdningen mangler både empati med flygtninge og fantasi til at finde værdige løsninger.


Svend Løbner, foto: Michala Linn


Netop som jeg troede, regeringen havde nået det absolutte lavmål i anstændighed hvad angår dansk udlændingepolitik, melder udlændingeminister Mattias Tesfaye nu ud til TV2, at ”grænsemure er en del af løsningen”.

Løsningen på hvad? På krigsflygtninges beskyttelse? Nej, på vores egen.

Og hvem er det, vi vil beskytte os imod? Mennesker, der må flygte over hals og hoved fra nye magthavere i Afghanistan, der er kendt for at udslette enhver modstand og hæmme enhver kvindes bevægelsesfrihed.


Det handler om os

”Vi skal ikke have en situation som i 2015,” tilføjer Tesfaye og henviser til flygtningestrømmen fra Syrien. Hvad er det, vi ikke vil have? Jo, flygtninge på danske motorveje op gennem Danmark.

Det handler om os, vores velfærd, vores økonomi. Ikke et ord om de børn, kvinder og mænd, ældre, syge og handicappede, der har måttet flygte for deres liv fra en brutal despot.


Dårlig argumentation

Udlændingeministeren tilføjer det helt utrolige: ”Det var fejlagtigt at kritisere Ungarn dengang; i dag kan vi jo se, at der heldigvis er flere europæiske lande, der bygger fysiske barrierer mellem Europa og de lande, der grænser op til EU.”

Sikke en argumentation: Det var forkert at kritisere det ungarske grænsehegn i 2015, fordi… flere andre lande gør det samme i dag! Det er jo ikke nogen begrundelse. For der er ingen.

Det er det samme, som når en ekspedient svarer på spørgsmålet om et par buksers holdbarhed: Vi har solgt rigtig mange af dem! Kvantitet kan aldrig trumfe kvalitet!


Alle har ret til beskyttelse

Der findes ikke gyldige argumenter for at nægte flygtninge beskyttelse fra krig og død. Og det dur da slet ikke, når Danmark har tilsluttet sig FN’s Flygtningekonvention, der sikrer alle mennesker ret til at søge beskyttelse i et andet land, og forbyder nogen at tilbagesende mennesker til lande, hvor deres liv er i fare.

Jeg undres over den totale mangel på empati i Tesfayes og regeringens udmeldinger. I hele den fodslæbende evakuering fra Afghanistan var udlændingeministeren bemærkelsesværdig tavs, men når det nu står klart, at Talibans overtagelse medfører hundredtusindvis af flygtninge, er han på dupperne med det samme for med alle midler at forhindre flygtninge i at nå Europa og Danmark.

Lad os bygge en mur! Det er så langt Tesfayes fantasi strækker sig. Ingen konstruktive løsninger. Ingen værdig behandling af medmennesket.

Kun en grænsemur, der vil stå som skamstøtte over dansk udlændingepolitik.


Artiklen har også været bragt i avisen Danmark.


2 Comments


ngbchristensen
ngbchristensen
Sep 02, 2021

En stor del af de såkaldte flygtninge i 2015 viste sig at være økonomiske immigranter. Det er problemet.

Like
emrjensen
Sep 04, 2021
Replying to

Hvor har du de tal fra. Dem vil jeg gerne se.

Like
bottom of page