top of page

Handicap røg ud af regeringens oplæg til finanslov

– Velfærd først – sådan har regeringen navngivet sit finanslovsudspil for 2020. Desværre et udspil, hvor handicapområdet ikke nævnt med et eneste ord. Skal man dermed forstå det således, at mennesker med udviklingshandicap ikke er inkluderet i “velfærd først”? spørger en skuffet landsformand i LEV.

Landsforeningen LEV er ”en forening og et fællesskab for mennesker for mennesker med udviklingshandicap, deres familier og for frivillige”.

Socialdemokratiet, Enhedslisten, SF og De Radikale lovede ellers i valgkampen et nyt politisk fokus på mennesker med handicap og deres pårørende.

– Vi havde forventet en hel del mere, siger landsformand Anni Sørensen. – Det er mildest talt skuffende, at handicapområdet slet ikke er nævnt i udspillet. Vi havde håbet på, at det seneste tids fokus i medierne på de omfattende konsekvenser af mangeårige besparelser på handicapområdet havde vakt forståelse på Christiansborg – det lader det tilsyneladende ikke til.

LEV har store forventninger til, at partierne lever op til deres valgløfter om at genoprette handicapområdet, siger hun.

Comments


bottom of page