top of page

Hvad gør verdenssamfundet for at stoppe religiøs forfølgelse?

FN’s mindedag for ofre for voldshandlinger på grund af religion eller overbevisning markeres med en konference på Institut for Menneskerettigheder torsdag.

Torsdag den 22. august er det FN’s mindedag for ofre for voldshandlinger på grund af religion eller overbevisning.

Dagen markeres med en konference på Institut for Menneskerettigheder, som ud over instituttet er arrangeret af Det Tværpolitiske Netværk for Tros- og religionsfrihed, Humanistisk Samfund, Folkekirkens Mellemkirkelige Råd og Dansk Missionsråds Udviklingsafdeling.

Programmet forløber fra kl. 9-11.30 og har prominente talere på listen: Daniel Toft Jakobsen (S), formand for Folketingets Tværpolitisk Netværk for Tros- og religionsfrihed, Mogens Mogensen, formand for Folkekirkens Mellemkirkelige Råd, Michael Suhr, ambassadør og Danmarks særlige repræsentant for tros- og religionsfrihed, Helen Berhane, gospelsanger og tidligere samvittighedsfange i Eritrea, Lone Ree Milkjær, forperson for Humanistisk Samfund, Trine Christensen, generalsekretær i Amnesty International, og Marie Juul Petersen, seniorforsker ved Institut for Menneskerettigheder.

”Hvert år udsættes mennesker overalt i verden for sådanne voldelige angreb. Senest har vi set angreb på en moske i Oslo. I Christchurch, New Zealand blev 51 mennesker dræbt under fredagsbønnen i to moskeer. Påskesøndag dræbte bomber mere end 120 kirkegængere i tre kirker i Sri Lanka, og mange uskyldige civile blev ofre ved andre samtidige bombeanslag. Rundt omkring i verden udsættes humanister og ateister for drab, vold og fængsling blot for at udtrykke egen overbevisning eller for at kritisere majoritetens religion,” lyder konferencens oplæg.

Konferencen vil sætte fokus på ofrene, og hvad det internationale samfund gør for at stoppe krænkelser af tros- og religionsfriheden.

Efter at gospelsanger Helen Berhane har fortalt sin personlige beretning om årene som samvittighedsfange i Eritrea vil Lone Ree Milkjær fra Humanistisk Samfund fortælle om forfølgelse af humanister, ateister og agnostikere og Trine Christensen fortælle om forfølgelse af uighurerne i Kina.

Comentarios


bottom of page