top of page

Hvad kan jødisk flygtningehistorie lære os?

I år er det 50 år siden Danmark modtog cirka 3.000 jødiske flygtninge fra Polen. 50-året markeres med oplæg, dialog, debat, musik og billeder i Kedelhallen på Frederiksberg søndag den 27. oktober kl. 13-17.

Det er Dansk Flygtningehjælp, Det Jødiske Samfund, Humanity in Action og Selskabet for Dansk Jødisk Historie, der står bag arrangementet, der markerer 50-året for de polsk-jødiske flygtninges ankomst og efterfølgende integration i Danmark.

Blandt deltagerne vil bl.a. være de to fhv. generalsekretærer i Dansk Flygtningehjælp Arne Piel Christensen og Andreas Kamm, historiker Rikke Smedegaard, journalist Anders Jerichow, pianist Olga Magieres og violinist Wladyslaw Marchwinski.

Arrangementet vil sætte fokus på begivenhederne i 1969 og på de polsk-jødiske flygtninge og deres efterkommeres liv og integrationshistorie i Danmark. Paneldebatterne vil bl.a. handle om, hvordan flygtningene oplevede ankomsten til Danmark, hvilke erindringer og oplevelser de bragte med sig, og hvordan de blev integreret i Danmark. Debatterne vil også handle om identiteten i krydsfeltet mellem at være dansk, jødisk og polsk og sætte den aktuelle flygtningepolitik i perspektiv.

bottom of page